İşte bakan değişikliği ile ilgili sektörden ilk yorumlar

İşte bakan değişikliği ile ilgili sektörden ilk yorumlar
Ömer Çelik’in Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirilmesinin ardından sektörün önde gelenleri TurizmGüncel’e gelişmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundular.


Yiğit Ünsay - TurizmGüncel

İşte görüşler:



TÜRSAB BAŞKANI BAŞARAN ULUSOY: BAŞBAKAN’IN TAKDİRİ

“Bizim görevimiz siyasi otoriteye yurtiçinde yardımcı olmak, yurtdışında itibarın artırmaktır. Biz kırk yıldır farklı bakanlarla çalıştık. Bu Sayın Başbakan’ın takdiridir. Sayın Ertuğrul Günay çok başarılı bir siyasetçidir yeni gelen arkadaşımıza yardımcı olmak da bizim vazifemizdir. “



TUREB BAŞKANI ŞERİF YENEN: BİZE DÜŞEN ÇALIŞMAKTIR

“Sayın Bakanımız Ertuğrul Günay ile oldukça verimli, karşılıklı diyalog içinde güzel çalışmalar yaptık. Kendisine turizm ve kültüre verdiği katkılar için çok teşekkür ediyoruz. Yeni Bakanımızla da verimli bir dönem geçirmeyi umut ediyoruz. Başka bir lüksümüz de yok. Bizler üzerimize düşen görevleri yerine getirmekle yükümlü, meslektaşlarımız tarafından seçilerek göreve getirilmiş kişileriz. Tercih hakkımız yok. Sayın Başbakanımız’ın takdiridir, bize çalışmak düşer.”  
 


TUROB BAŞKANI TİMUR BAYINDIR: SEÇİME KADAR KALMALIYDI
 
“Tabi bu Başbakan’ın takdiridir. Herhalde bir düşündüğü, bildiği vardır. Ben bir turizmci olarak şunu söyleyebilirim: Bugüne kadar turizm camiasının gördüğü en çalışkan, bize en fazla yakınlık sağlayan bakandı. Dolayısıyla çok üzgünüm. Bence seçime kadar kalmalıydı. Tabi her şeyin sonu var. Çok iyi bir bakandı. Türkiye ve turizm camiası için 2013 gibi zor geçecek bir yılda böyle bir değişiklik zor. Allah yeni gelenin yardımcısı olsun.”



TÜROFED BAŞKANI OSMAN AYIK: GÖREVE HAZIRIZ

“Biz Ertuğrul Bey ile uzun ve verimli bir çalışma dönemi geçirdik. Ertuğrul bey çok başarılı işler yaptı. Hem turizm hem de kültür alanlarında. Kendisi bakanlığı döneminde çıtayı çok yüksek bir yere çıkardı. Sayın Ömer Çelik de sanırım Ertuğrul Bey’in bıraktığı yerden bayrağı devralarak çıtayı yükseltmeye devam edecektir. Turizm sektörü Türkiye’nin en hayati sektörlerinden biridir. Yeni bakanımızla yakın bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Sektör olarak üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız.” 



ALTİD BAŞKANI GÜÇLÜN GÜNER: ÇITANIN DAHA DA YÜKSELMESİNİ UMUYORUZ

“Bu konu daha önce de birkaç kez gündeme gelmişti. Sayın Ertuğrul Günay da hep ‘Bu bir hizmet’ işi derdi. Umuyorum ki bundan sonra çıta daha da yükselir. Turizm sektörünün mevzuat sorunu var. Diğer bakanlıklarla ilgili de süreçlerimiz var. Ertuğrul Bey buna da çalıştı aslında. Bence bakandan öte bakanlığımızın donanımının artırılması lazım.“
 


Bu Haber 24.01.2013 - 19:59:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • mehmet celik 27.01.2013 - 01:26

    bence bir seyler yapmaya calıştı okadar ama benim bildiğim önemli bir sey yapmadı yaptıysa nedir bir hatırlatıverin acılışlar filan değil yeni bir turizim yasasımı cıkardı?hava alanlarındaki ayak bastı parasınımı kaldırdı?tanıtım ve alt yapıylan ilgili ne gibi calısmaları oldu?ben bilmiyorum siz biliyormusunuz?

  • Ali Kerin 25.01.2013 - 11:19

    Ertuğrul Beyle ilgili birkaç kelime de ben etmek isterim. Gercekten ciddi çalışan ve bu Bakanlığa yakışan bir isimdi. Kultur ve turizm arasındaki ayrımı gayet güzel yaptı. Heyecanı takdire şayandı. Kenisi bence iyi Kültür ve Turizm Bakanları arasında hatırlanacaktır. Eleştireceğim konu ise en yakınındakiler de dahil olmak üzere iyi bir ekip kur(a)mamasıydı.Bazı kişilerin çok etkisinde kaldı ve bu kişler nedeniyle birçok kişiye farklı bir bakış açısına sahip oldu. Keşke perdenin arkasını da görebilseydi. Herşeye rağmen vizyonlu bir Kültür Turizm Bakanı olarak şahsımca hatırlanacaktır.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.