İşte Antalya’da MIR kart kabul eden oteller

İşte Antalya’da MIR kart kabul eden oteller

Antalya’daki otellerin MIR kartlar ile yeniden ödeme kabul etmeye başladıkları belirtiliyor.


Izvestiya gazetesi, Türkiye'de bazı otellerin Pay servisler üzerinden MIR kartları kabul etmeye başladığını yazdı. Gazete, Türk bankaların eylül sonunda ABD'den gelen uyarılara kulak vererek Mir kartlara hizmet vermeyi bıraktığını hatırlatıyor.

TürkRus’ta yer alan habere göre, Izvestiya, söz konusu otellerin MIR'in yanı sıra Rus bankalarından alınmış Visa ve Mastercard kartları da kabul ettiğini iddia etti.

Gazetenin ulaştığı Antalya'daki Papillon Zeugma Relaxury oteli yetkilileri, Ziraat Bankasının MIR kartlara desteği kesmesinden sonra Rus ödeme sistemi Sigma'ya geçiş yaptıklarını söyledi.

Benzer bir yol izlediğini açıklayan bir başka Türk oteli de Papillon Belvil. Otelin çağrı merkezi ödemeleri euro cinsinden kabul ettiklerini, kuru ise 72-74 ruble aldıklarını söyledi.

Bir diğer otel temsilcileri de kullandıkları sistemin adını açıklamamakla birlikte, Mir kartlara da hizmet verdiklerini teyit etti.

Bu arada haberler üzerine Rusya Tur Operatörleri Birliğinden (ATOR) bir kaynak şu anda Türkiye'de MIR kartlarının "yaygın olarak" kabul edilmesinden söz edilmediğini ve Rusya'da verilen banka kartlarının Türk otelleri tarafından kabul edildiğine ilişkin bilgilerin "yerel denemeler" olduğunu savundu.

RBC'nın aktardığına göre Rus kaynak, Türk hizmet sektörünün MIR kartlarını kabul etmek için seçenekler aradığını söyledi.

ATOR, Türkiye'de ödeme hizmeti verebilmek için yerel otellerin, perakendecilerin ve diğer kuruluşların Türkiye Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BBDK) lisans almaları gerektiğini hatırlattı.

ATOR Başkanı Maya Lomidze ise yaptığı açıklamada “Rus dış turizmi yavaş yavaş ‘Çin modeline’ geçiyor. Bazı tur operatörleri turistlere, Türkiye ve BAE’deki seyahatler için bankacılık uygulaması veya tur şirketinin internet sitesindeki kişisel hesabı aracılığıyla ödeme yapmalarını öneriyor. Aynı zamanda işlemler, Visa ve Mastercard ödeme sistemleri de dahil olmak üzere herhangi bir Rus kartı ile gerçekleştirilebilir” dedi.

Lomidze, Sberbank kart sahiplerinin tur operatörüne, Sberbank Online uygulamasının kişisel hesabından başvuru numarasını girerek tur için ödeme yapabileceğini ya da ikinci ödeme seçeneği olarak başvurunun rezervasyonu ve işlenmesinden sorumlu rehber yardımıyla yapılabileceğini belirterek, “Hem birinci hem de ikinci durumda ödeme işlemleri Rusya topraklarında gerçekleştiriliyor ve kartın türü önemli değil. Herhangi bir Rus kartı, MIR, Visa ve Mastercard ile ödeme yapılabilir. Tur operatörü, parayı ruble cinsinden aldıktan sonra, tur sağlayıcı Türk şirketlerine ödemeyi kendisi yapıyor” diye konuştu.



Bu Haber 02.11.2022 - 08:58:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.