İşte Almanya'nın İspanya kararına tur operatörlerinin yanıtı

İşte Almanya'nın İspanya kararına tur operatörlerinin yanıtı
Alman hükümetinin İspanya'nın Balear Adaları'na dönük seyahat yasağını kaldırmasının ardından, ülkedeki tur operatörleri ve hava yolu şirketleri peş peşe adalara dönük planlarını açıkladı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya'nın Balear Adaları'na dönük seyahat uyarısını kaldırmasının ardından, ülkedeki tur operatörleri peş peşe adalara dönük operasyon planlamaları yaptı. Seyahat uyarısının kaldırılmasının ardından Almanya'dan Balear Adaları'na dönük seyahat talebinde ciddi bir artış meydana gelmişti. Tur operatörleri ise talebe yanıt vermek için hızla programlarını açıklamakla kalmadı, adalara dönük kapasite artışına da gitti.

Lufthansa ve Eurowings harekete geçti

Eurowings CEO'su Jens Bischof, Lufthansa Grubu'na ait diğer hava yolu şirketleriyle birlikte uçuşları dikkatli bir şekilde artırdıklarını ifade etti. Bischoh, ''Bunu yaparken sektörün öncüsü hijyen konseptimize kesinlikle bağlıyız.'' dedi.

Ana şirket Lufthansa, rezervasyonlarda yaşanan yüzde 80'lik artışın ardından Mayorka'ya dönük kendi uçuş programını artırdığını açıkladı. Şirket, Mayorka'ya haftada Frankfurt'tan 20, Münih'ten ise 11 uçuş yapacak.

Condor'dan Mayorka'ya büyük uçuş programı

Lufthansa'nın rakibi Condor ise Balear Adaları için büyük bir uçuş programı hazırladı. Almanya'nın 8 havalimanından Mayorka'ya uçacak olan Condor, haftada Düsseldorf ve Frankfurt'tan 4'er, Hamburg'tan 3, Münih, Leipzig'den 2'şer Stuttgart, Zürih ve Berlin'den ise haftalık birer uçuş yapacak.

Ryanair de İspanya kapasitesini artırdı

Balear Adaları'na dönük yarışa Ryanair de dahil oldu. Palma de Mallorca ve Alicante'ye 200 ek uçuş planlayan şirket, 14'ü Almanya'da olmak üzere toplam 22 havalimanından uçuş yapacak. Planlanan ek uçuşların büyük kısmı yaz sezonunda yapılacak olanları kapsıyor.

TUI uçuşları ikiye katladı, daha fazla otel açtı

Alman tur operatörü TUI ise Paskalya dönemi için Balear Adaları'nın Mayorla bölgesine 300 ek uçuş planladı ve 6 otelini daha açtı. TUI, normal şartlarda 27 Mart'ta başlatmayı planladığı programını 21 Mart'ta başlatma kararı aldı.

Alltours: Rezervasyon patlaması var

Mayorka rezervasyonlarına gerçek bir patlama olduğunu belirten Alltours ise Düsseldorf'tan planladığı 20 ful charter uçuşun tamamanın satıldığını açıkladı. Şirket şu anda diğer havalimanlarından da kapasite artırmayı planlıyor. Alltours sözcüsü, rezervasyonların sadece Paskalya dönemini kapsamadığını, tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti.

DER: Talep 8 kat arttı

DER Touristik ise Mayorka rezervasyonlarının 8 kat arttığını belirtirken, FTI Mayorka satışlarının çoğunlukla Paskalya dönemine dönük olduğunu duyurarak mevcut rezervasyonların 2019 rakamlarına yakın olduğunu kaydetti. Schauinsland Reisen ise Mayorka satışlarının önceki haftalara göre belirgin şekilde arttığına vurgu yaptı.



Bu Haber 18.03.2021 - 18:32:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ebru TUFEKCI 18.03.2021 - 08:15

    Aslın da panik yapmaya gerek yok .Belki de bize ders çıkaracak sürpriz bir turizm sezonuna merhaba diyebiliriz.Her durumdan iyi bir ders çıkarmaktan fayda çıkarabiliriz.Biz maske hijen ve sosyal mesafemizi koruyalım.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.