İşte Almanya’daki son dakika satışları ve indirim oranları

İşte Almanya’daki son dakika satışları ve indirim oranları

Yapılan büyük indirimlerin ardından Alman tatilciler, uzun süren bekleyişin ardından, nihayet tatillerini satın almaya başladı. Ancak tur operatörleri beklendiği gibi son dakika patlamasının olmadığını ifade ediyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

2019’un ilk ayıyla birlikte hızlı başlayan, martta yavaşlayan ve nisan mayısta eksiye düşen Almanya’daki tatil rezervasyonları, acentelerin ve tur operatörlerinin umudunu son dakikaya bağlamasına neden olmuştu. Son dakika satışları için devreye alına fiyat indirimleri rezervasyonları bir miktar canlandırsa da, beklendiği şekilde bir satış patlamasının olmadığı belirtiliyor.

Yüzde 50’ye varan indirimler var

Mayıs ayının bile bir ölçüde son dakika satışlarıyla tamamlanmasının ardından devreye giren ve yüzde 50’ye varan indirim oranları, haziran ayında Akdeniz destinasyonlarına dönük satışları bir nebze toparladı. Yapılan dampinglerde, uçulacak havalimanları ve tatil tarihleri konusunda da esneklik söz konusu. Talebin bir ölçüde Türkiye ve Mısır’a kayması ile birlikte özellikle İspanyol otelciler, fiyat konusunda daha da esnek davranıyor.

TUI: İspanya satışları ivme kazandı

TUI’nin Almanya’daki Sun&Beach markasının ürün müdürü Patrick Hogrefe, İspanyol otelcilerin Alman tatilciye yüzde 50’ye varan ek indirimler sunduğunu ve bunun da Alman tatilcide karşılık bulduğunu söyledi. Hogrefe, son dönemde İspanya’ya dönük hem genel hem de son dakika rezervasyonlarında önemli bir artış olduğunu kaydetti.

FTI: Son dakika satışlarında güçlü bir büyüme var

FTI’ın son dakika tatil satış şirketi Fünf vor Flug’un müdürü Sabine Prähauser ise, son birkaç aydaki zayıf dönemin ardından rezervasyonların, özellikle de son dakika rezervasyonlarının, son haftalarda güçlü bir büyüme gösterdiğini söyledi. FTI’ın hala Mayorka, Yunanistan ve İtalya gibi klasik destinasyonlara dönük kapasitesinin bulunduğunu açıklayan FTI müdürü, Türkiye ve Mısır gibi iyi satılan destinasyonlar için de çok özel fiyatlarının bulunduğunu kaydetti.

Schauinsland Reisen: Otellerde boş yatak, uçaklarda koltuk sıkıntısı var

Bir diğer tur operatörü Schauinsland Reisen ise farklı bir noktaya dikkat çekiyor. Şirkete göre, destinasyonlarda önemli sayılda boş yatak olmasına karşın, uçaklar için aynı şeyi söylemek söz konusu değil. Şirkete göre, otellerden çok sayıda indirim teklifi gelmesi de bunun sonucu. Şirketin turizm müdürü Andreas Rüttgers, ‘’Bölgeden bölgeye farklılık gösterse de, önemli kapasiteler var ancak kapasite yetersizliği de var. Bu nedenle son dakika satışları biraz da havalimanlarına bağlı Biz şirket şu anki durumdan memnunuz. Geçtiğimiz yıllardaki büyük müşteri artışından sonra, bu yıl da geçtiğimiz yılın biraz üzerindeyiz.’’ yorumunda bulundu.

İspanya talebinin zayıf seyretmesinin nedeninin de yine uçuş yetersizliğinden kaynaklandığını ifade eden Rüttgers, bu nedenle Fuerteventura kapasitesini arttıracaklarını ifade etti.

Thomas Cook son dakika satışlarından umutlu

Thomas Cook ise son dakika satışlarını geliştirmeyi hedefliyor. Şirket, hem kısa hem de uzak mesafe destinasyonlara yönelik son dakika fırsatları sunuyor.



Bu Haber 27.06.2019 - 12:17:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.