İşte Almanya seyahat pazarının kısa vadedeki kaybı

İşte Almanya seyahat pazarının kısa vadedeki kaybı

Almanya seyahat pazarının bir ayda 4.8 milyar euro kayıp yaşayacağını belirten turizmciler, hükümetin acil olarak kredi desteği çıkarması ve devlet-garantili tatil kuponu verilmesine olanak sağlaması gerektiğini belirtti.


TurizmGüncel – Dış Haberler

İptaller ve duran rezervasyonlar nedeniyle Almanya seyahat pazarında iflaslar yaşanabileceğini belirten turizmciler, hükümeti e-mail ve mektup yağmuruna tuttu. Alman Seyahat Birliği (DRV) öncülüğünde hükümete gönderilen mektuplarda, iptallere karşı turizm şirketleri için bir kalkan oluşturulması talebinde bulunuldu.

Bir ayda 4.8 milyar euro kayıp yalanacak

Mart ayının ortasıyla nisan ayının ortası arasındaki süreçte seyahat şirketlerinin iptal ödemeleri ve yapılmayan rezervasyonlar nedeniyle 4.8 milyar euro kayıp yaşayacağını belirten DRV, bu rakama şubat ayı ve mart ayının ilk iki haftasıyla mayıs ayında yaşanacak gelir kayıplarının dahil olmadığını belirtti.

Hükümetin yaptığı çağrı sonrası 10 bin seyahat acentesinin kapandığını belirten DRV, bazı şirketlerin online çalışmaya devam etiğini, ancak hemen hemen hiç rezervasyon gelmediği için acentelerin ve tur operatörlerinin yeni bir aya daha düşük gelirle gireceğine dikkat çekti.

Acilen bir fon oluşturulmalı

Ülke ekonomisini desteklemek için on milyarlarca euro harcayacağını açıklayan hükümete çağrıda bulunan DRV, sektörün ihtiyaç duyduğu nakit desteğinin sağlanması için acil bir fon oluşturulmasını istedi.

Hayatta kalamayız

''Seyahat endüstrisinin koruyucu bir kalkana ihtiyacı var. Aksi halde hayatta kalamayız. Tur operatörlerine ve seyahat acentelerine likidite sağlanması hayati önem taşıyor. Nakit olmadan seyahat sektörü çalışamaz.'' denilen mektupta şu ifadelere yer verildi:

Devlet garantili seyahat kuponu

''Tur operatörlerinin, para iadesi yerine müşterilere devlet garantili tatil kupunları verebilmesine olanak sağlamak orta vadedeki ilk seçenek. Benzer bir uygulama Belçika, İtalya ve Hollanda'da uygulanıyor. Mevcut durumda Alman seyahat şirketleri, tatilini iptal eden müşterilere paralarını ödemek zorunda. Buna paralel olarak tur operatörleri de, iptal edilen tatillerle ilgili acentelerin komisyonunu kesmek durumunda. Bu durumda da centeler sadece yeni rezervasyon alamamakla kalmıyor, daha önce yaptığı rezervasyonların komisyonlarını da kaybediyor.''



Bu Haber 26.03.2020 - 15:48:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.