İşte Alman turistin birinci önceliği ve tatil eğilimi

İşte Alman turistin birinci önceliği ve tatil eğilimi
IPK International tarafından ITB Berlin için yapılan araştırma, pandemi döneminde Alman turistlerin eğilimlerine ve önceliklerine ışık tutuyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

IPK International'ın ITB Berlin için yaptığı araştırmaya göre, Almanlar pandemi döneminde de yurt dışında tatil yapmak istiyor ancak destinasyon seçerken birinci öncelikleri güvenlik.

Yüzde 70’i tatil planını gerçekleştirmek istiyor

IPK'nin 18 kaynak pazarı kapsayan 'Korona Döneminde Seyahat' başlıklı araştırmaya göre, Almanlar diğer ülke halklarından daha yüksek oranda yurt dışı tatiline çıkmak istiyor. Araştırmadan çıkan sonuca göre, bu yıl yurt dışı tatiline çıkmak isteyen Almanların yüzde 70'i hala bu planını gerçekleştirmek istiyor. Katılımcıların yüzde 20'si sadece Almanya içinde seyahat edebileceğini belirtirken, yüzde 10'luk kesim ise korona nedeniyle seyahat etmeyi düşünmediğini belirtiyor.

AB dışı ülkelere seyahat isteği ortalamanın altında

Almanların seyahat etmek istediği ülkelerin başında ise İspanya (Kanarya Adaları) geliyor. İspanya'yı Fransa ve Avusturya takip ediyor. Bu üç ülke dışında İsviçre, Yunanistan, Hırvatistan ve Danimarka'ya ilgili duyan Almanların AB dışı ülkelere dönük seyahat isteği ise ortalamanın altında.

Korona konusunda en güvenilir ülke hangisi?

'Korona konusunda en güvenilir ülke hangisi?' sorusuna Almanların büyük çoğunlu 'keni ülkem' yanıtını verirken, İsviçre, Danimarka, Hollanda, ve Avusturya da güven duyulan diğer ülkeler olarak öne çıkıyor. Uzak mesafe destinasyonların içinde en güvenilir olanlar ise Güney Kore, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri olarak belirlendi.

Doğa odaklı tatiller ve deniz tatilleri öne çıkıyor

Turizm amaçlı seyahatlerde en güvenli yolun hangisi olduğu sorusuna ise katılımcıların büyük bölümü 'kendi aracım' yanıtını verirken, konaklama konusunda ise tatil apartmanları ve kamping alanları öne çıkıyor. Öte yandan, koronadan korunmak için en iyi yolun doğa odaklı tatiller olduğunu belirten katılımcılar, deniz tatilini de güvenli buluyor.

Korona konusunda en riskli unsurların hangileri konusunda ise katılımcılar 'kruvqziyer', 'uçak' ve büyük ölçekli etkinlikler' başlıklarında ortaklaştı.

Almanların yüzde 80’i seyahate çıkmaya korkuyor

Almanya'da yurt dışı tatiline çıkma konusunda pozitif bi eğilim olsa da, insanların seyahat konusunda korktuğu da araştırmaya yansıdı. Buna göre, araştırmaya katılanlatın yüzde 8o'i seyahate çıkmaya korktuğunu, yüzde 85'i ise korona iskini arttıran bir unsur olduğunu belirtiyor.

IPK International, mevcut korkulardan dolayı 'güven artırıcı' uygulamaların potansiyel gezginleri kazanmakta son derece önemli olduğuna dikkat çekiyor.



Bu Haber 30.07.2020 - 16:26:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.