İşte Alman tur operatörlerinin 2019 Türkiye planlaması

İşte Alman tur operatörlerinin 2019 Türkiye planlaması
TurizmGüncel, ITB Berlin fuarında Almanya seyahat pazarının nabzını tuttu. Görüştüğümüz tur operatörleri mevcut Türkiye talebi ve Türkiye’ye dönük planlamaları hakkında bilgi verdi.

TurizmGüncel - Berlin

2019 sezonu için Almanya’da Türkiye talebinde ciddi artışlar yaşanıyor. Aralık ve ocak aylarındaki erken rezervasyon döneminde yüksek çift haneli büyüme gösteren Türkiye talebi, şubat ayında bir miktar yavaşlasa da (Yavaşlama tüm destinasyonlar için geçerli) özellikle mart ayı ile birlikte yeni bir sıçrama yaşanması bekleniyor.

KADİR UĞUR: 200 BİN KOLTUK PLANLADIK, EB’Yİ SİLEN OTELLERİ SATIŞA KAPATTIK

Bentour CEO’su Kadir Uğur, olumsuz bir süreç yaşanmaması durumunda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Almanya için belirlediği 5,6 milyon ziyaretçi hedefine ulaşılabileceğini söyledi. Bentour olarak bu yıl Türkiye’ye 200 bin yolcu götürmeyi hedeflediklerini kaydeden Uğur, bazı otellerle yaşanan sıkıntıyla ilgili olarak da “Daha önce de söylerdim, şımarmamanız lazım. Biz ITB öncesi ne zaman şımarsak kötü sonuçlarla karşılaşıyoruz. Yüzde 30-35 civarında artışla giden bir durumdayken bazı oteller, verdikleri sözleri ve attıkları imzayı hiçe sayarak erken rezervasyon indirimlerini sildi. Biz de bu otelleri satışa kapattık. Bizim gibi pek çok tur operatörü de bunu yaptı.’’ şeklinde konuştu.

ROSATİ: TÜRKİYE KAPASİTEMİZİ YÜZDE 30 ARTTIRDIK, SON DAKİKAYA DA HAZIRIZ

Almanya pazarıyla ilgili bir diğer değerlendirmeyi de Öger Tours CEO’su Songül Göktaş-Rosati yaptı. Almanya’da ailelerin Türkiye’ye dönmeye başladığını ve oluşan talep sonrası 2019 Türkiye kapasitelerini yüzde 30 arttırdıklarını kaydeden Rosati, Germania’nın iflasıyla doğan boşluğu Sun Express ve Corendon’un büyük oranda doldurduğunu belirtti. Almanya’da ikinci erken rezervasyon dönemiyle birlikte rezervasyonlarda bir duraklama yaşandığını söyleyen Rosati, son dakikayı bekleyen önemli bir kesimin de bulunduğunu ve şirket olarak bu talebi yanıtlamak için de gerekli hazırlıkları yaptıklarını kaydetti. Rosati ayrıca, Almanya’da hava yolu koltuk arzının yüzde 10 civarında büyüdüğünü, Öger Tours’un kapasite artışının ise yüzde 30 olduğunu hatırlattı.

GUNZ: ALMANYA’DAN 1, ALMANYA, HOLLANDA VE FRANSA’DAN 1,3 MİLYON KAPASİTE PLANLADIK

Almanya’nın dördüncü büyük tur operatörü FTI, Türkiye talebinde yüksek artışlar yaşandığını belirtiyor. Şirketin CEO’su Dietmar Gunz, bu yıl Türkiye’ye Almanya’dan 1 milyon, Almanya, Fransa ve Hollanda’dan ise ise toplamda 1,3 milyon koltuk planladıklarını açıkladı. Gunz, Türkiye’deki otellerin kış aylarında da açık kalabilmesi için daha fazla nitelikli personele ihtiyaç olduğunu, bu alanda da Türkiye’ye yatırım yapacaklarını belirtti.

KASSNER: REZERVASYONLARI TÜRKİYE ÇEKİYOR, 300 BİN YOLCU PLANLADIK

Schauinsland Reisen’in CEO’su Gerald Kassner ise, Almanya’da geçen yıl Türkiye satışlarında yüzde 50 artış kaydettiklerini, bu yıl da benzer bir artış öngördüklerini belirtti. Kassnerr, ‘’Türkiye şu anda rezervasyonları çeken ülke durumunda. Şirket olarak bu yıl Türkiye’ye 300 binin üzerinde yolcu planlaması yaptık.’’ dedi. Kassner ayrıca, gelen yüksek talep nedeniyle Türkiye’nin bu yıl tur operatörlerine verdiği desteği kestiğini de ifade etti.

KARAER: ALMANYA’YA 2 MİLYON KOLTUK ARZ ETTİK, ARZ FAZLASINA DİKKAT!

Corendon Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer ise, Almanya pazarında bu yıl toplamda 2 milyon civarında koltuk arz ettiklerini belirtti. Şirketlerin planlamalarını iyi yapmaları gerektiğinin altını çizen Karaer, aksi taktirde geçtiğimiz yıl Rusya’da yaşanan durumun (aşırı koltuk arzı) Almanya’da da yaşanabileceği uyarısında bulundu. Karaer, ‘’Rusya’da yapılan aşırı koltuk planlaması nedeniyle şirketler ellerindeki kapasiteyi ucuza satmak zorunda kaldı. Burada amaç hem hedeflere ulaşmak hem de para kazanmak olmalı. Tur operatörleri, hava yolu şirketleri, oteller... Herkes Türkiye’den para kazanma derdinde. Almanya’da Türkiye denince tur operatörlerinin aklına bir tek Antalya geliyor. Eğer Almanya’daki kapasite dengeli bir şekilde Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir gibi destinasyonlara dağıtılırsa fiyatları aşağıya çekmeden para kazanılan bir sezon olur.’’ dedi.


Bu Haber 07.03.2019 - 18:24:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.