İstanbul'un kalbine 35-40 katlı 3 gökdelen daha geliyor

İstanbul'un kalbine 35-40 katlı 3 gökdelen daha geliyor

Beşiktaş-Etiler'deki Polis Okulu arazisine 35-40 kat arasında değişen 3 gökdelen yapılacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde 'dikey mimari'ye dönük sık sık eleştiriler getiriyordu.


İstanbul'un en değerli arazilerinden biri olarak tarif edilen Beşiktaş-Etiler'deki 31 bin 885 metrekarelik Polis Okulu arazisine, 35-40 katlı 3 tane gökdelen yapılacağı belirtildi.

Sözcü gazetesinden İsmail Şahin'in haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan bir protokolle belediyeye devredilen daha sonra yapılan ihaleyle 2 milyar 666 milyon liraya İBB iştiraki KİPTAŞ'a verilen Polis Meslek Yüksekokulu'nun arazisine 3 tane dev kule yapılacak.

OTELİ MANDARIN ORIENTAL İŞLETECEK

Arazi üzerine yapılacak proje için KİPTAŞ'ın, Vedat Aşçı'nın sahibi olduğu Astaş ile Zafer Yıldırım'ın sahibi olduğu Yapı & Yapı ortaklığı ile anlaştığı belirtilen haberde, 3 gökdelenin iki bloğunda 251 rezidans yer alacağı, diğer kulenin ise Mandarin Oriental tarafından 156 oda ve 16 suitten oluşan bir otel olarak işleteceği kaydedildi. Projenin, 2022 yılında bitirilmesi planlanıyor.

ERDOĞAN SON DÖNEMDE DİKAY YAPILAŞMADAN ŞİKAYETÇİYDİ

Astaş ile Zafer Yıldırım'ın sahip olduğu Yağı & Yapı şirketinin Etiler'deki gökdelen projesi, İstanbulla ilgili süren 'dikey yapılaşma' tartışmalarını bir kez akıllara getirdi.

Erdoğan birçok konuşmasında İstanbul'aki dikey yapılaşmayı eleştirmiş, ''40 kat, 100 kat binalar yapmak sizi medeni yapmıyor ama biz de bu tuzağın içine düştük. İstanbul gerçekten müstesna bir şehirdir. Ama biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hâlâ da ihanet ediyoruz. Ben de bundan sorumluyum.'' demişti.



Bu Haber 13.04.2019 - 09:56:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.