İstanbul’daki 5 yıldızlı otelin SPA’sında hırsızlık skandalı

İstanbul’daki 5 yıldızlı otelin SPA’sında hırsızlık skandalı

İstanbul’da bulunan 5 yıldızlı bir otelde hısızlık olayı yaşandı. TurizmGüncel’e ulaşan mağdurlar, palarının ve eşyalarının çalındığını, otel yönetiminin ise kendilerine yardımcı olmadığını ileri sürdü.


TurizmGüncel

İstanbul'da 5 yıldızlı bir otelin SPA bölümünde iki müşterinin paraları ve değerli eşyaları çalındı.

2800 lirası ve 7 bin dolarlık ROLEX saati çalındı

TurizmGüncel’e ulaşan Elif K., nişanlısı ile birlikte gittiği otelin 14. katındaki Aura SPA’nın şifreli dolabında 2.800 TL parasının ve 7 bin dolar değerindeki Rolex saatinin çalındığını ileri sürdü. Hırsızların dolapta bulunan telefonlara dokunmadığını ifade eden Elif K., o anda SPA’da bulunan tanımadıkları bir müşterinin de dolabının açıldığını ve parasının çalınmış olduğunu gördüklerini anlattı.

Polise ifade verip şikayetçi oldu

Yaşanan olay sonrası otel yönetiminin kendilerine yardımcı olmadığını ifade eden Elif K., şikayet için gerekli olan şirket unvanını bile vermediklerini ve ‘değerli eşyalarınızı neden burya bıraktınız’ diyerek kendilerini suçladıklarını söyledi. Konuyla ilgili olarak Turizm Bakanlığı’na ve CİMER’e şikayette bulunduklarını kaydeden Elif K. ve nişanlısı Selçuk Y.’nin polise verdiği ifadede şöyle:

‘’05.12.2019 günü saat 18 sıralarında Gayrettepe Mahallesi Prof. Dr. Bülent Tercan Caddesi üzerinde bulunan ..... Otel’in spa bölümüne gittim. Burda bulunan soyunma odasında üzerimi değiştirdim ve özel eşyalarımı soyunma odasında bulunan şifreli dolaba koydum. Aynı gün saat 19.30 sıralarında tekrardan üzerimi değiştirmek için dolabımı açtığımda, dolapta bulunan pantolonumun cebindeki 2.800 TL paranın ve seri numarası 7Q52H066 olan ROLEX marka saatimin dolapta olmadığını fark ettim. Bu durumu spa bölümünde görevli personele anlattığımda 155’i arayarak durumu bildirdiler. Ben de bugün polis merkezine geldim. Şifreli dolabımda meydana gelen hısızlık konusunda hem hırsızlığı yapan şahıstan hem de yeterli güvenlik önlemi almayan sorumlulardan davacı ve şikayetçiyim.’’

Aynı saatlerde bir kişi daha soyuldu

Söz konusu otelin SPA’sında aynı gün dolabı açılan ve parası çalınan Servet K. isimli vatandaş ise, TurizmGüncel’e yaptığı açıklamada, diğer çiftin yaşadığı olayın üç aşağı beş yukarı kendisinin de başına geldiğini söyledi. SPA’dan çıktığında dolabını açamadığını belirten Servet K., oradaki çalışanların yardımıyla dolabını açtığını ve kontrol ettiğinde cüzdanının boşaltılmış olduğunu gördüğünü söyledi. Cüzdanındaki 220 euro paranın çalındığını belirten Servet K., ‘’Durumu anlattığımda çalışanlar kendi WhatsApp grubunda bir kişinin fotoğrafını paylaştı. O kişiyi tanıdım, dinlenme odasında karşımda oturuyordu. O kişinin bir saatlik masaj satın aldıktan sonra 15 dakika masaj yaptırıp çıktığını ve ortalıkta dolaştığını öğrendim. Herkes masajdayken çıkıyor ve soygunu yapıyor.’’ dedi.

Olay sonrası avukatıyla konuştuğunu ve dava açmanın maliyetinin çalınan paradan daha fazla olduğunu öğrendikten sonra dava açmadığını kaydeden Servet K., ‘’Zaten soyunma odasında kamera da yok. Yani bir şey ıspat edemiyorsunuz. Olay sonrası çalışanlar işletme sahibine bilgi verdiler. Bana bir masaj paketi hediye ederek mağduriyetimi gidermeye çalıştılar.’’ dedi.

Otel yönetiminin konuya dahil olmadığını belirten Servet K., dolabı açılan diğer kişilerin kaybı daha fazla olduğu için onların şikayetçi olduğunu belirtti.

spa



Bu Haber 26.12.2019 - 11:06:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.