İstanbul'daki lüks otelleri yapan Yüksel İnşaatın iflası istendi

İstanbul'daki lüks otelleri yapan Yüksel İnşaatın iflası istendi

İstanbul’daki 3 lük otelin inşaatını yapan Yüksel İnşaatın kredi borcunu ödeyememesi gerekçesiyle iflası istendi.


Bir dönem dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasında yer alan Yüksel İnşaat ile birlikte Yüksel Holding ve Yüksel Yapı iflasla karşı karşıya.

İstanbul’un ilk 5 yıldızlı otelleri Swissotel, Çırağan Otel Kempinski, Hyatt Otel’i inşa eden Yüksel İnşaata, Nurol Yatırım Bankasından 2016 ve 2017 yıllarında alınan toplamda 40 milyon liralık kredi borcunu ödemediği gerekçesiyle iflas yolu ile icra takibi başlatıldı.

Artı Gerçek’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre, İstanbul 11'inci İcra Dairesi üzerinden yapılan icra takibinde, takip tutarı ise 23 milyon 713 bin lira olarak kayda girdi. Borçlu şirketler adına, söz konusu takibe itiraz edildi. Taraflar, arabulucu üzerinden de anlaşamayınca dava yoluna gidildi.

Ankara 3. Asliye Ticaret Mahkemesinde açılan davada, itirazın iptali ve üç şirketin de iflası talep edildi. 110 sayfadan oluşan dava dilekçesinde "Takibe yapılan itiraz haksız ve bankanın alacağına kavuşmasını önler mahiyette ve kötü niyetli. Bu itirazın haksız olduğu zaten borçlulara tebliğ edilen ödeme emirlerine itiraz edilmeyip sadece bu takibe itiraz edilmiş bulunmasından anlaşılmaktadır. Borçlular geciken taksitlere dair yapılandırma ve ödeme vaatlerinde bulunarak bankayı oyalamış ve hesap kat ihtarının çekilmesini geciktirmiştir." İfadelerine yer verildi.

Öte yandan dava dilekçesinde, icra dosyasından kaynaklı borcun 24 milyon liraya yakın olduğu, ancak söz konusu tutara gecikme faizinin dahil olmadığı belirtildi. Geçen 2 Aralık’ta açılan davaya borçlu şirketler adına cevap dilekçesi sunmak için 29 Aralık’ta ek süre istendi. Mahkeme 2 Ocak’ta, davalı şirketlerin söz konusu talebini kabul ederek 2 haftalık ek süre verdi. Davaya ilişkin yargılama sürecine ise 9 Mart günü başlanacak.

Yüksel ve Nurol ortak işlerde yer aldı

Grubun amiral şirketi Yüksel İnşaat dahil toplam 3 şirkete yönelik iflas istemli açılan dava ilginç bir detayı da gündeme getirdi. Davacı konumda yer alan Nurol Yatırım Bankası, Nurol Holding’in şirketlerinden biri. Nurol İnşaat ile Yüksel İnşaat ise birçok büyük projede birlikte yer almıştı. 584 milyon liralık Ordu Çevre Yolu projesi, iki şirketin birlikte yer aldığı projelerden biriydi. Yine Yüksel İnşaat, Nurol ile birlikte Gebze-İzmir Otoyol ihalesini de kazanmıştı.

Öte yandan Eskişehirli Sazak Ailesi ile Konyalı Sert Ailesi’nin ortaklığıyla kurulan Yüksel İnşaat, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesinde (TANAP) yer almıştı. Türkiye’de yüzlerce projeye katılan Yüksel İnşaat, Zincirlikuyu'daki Tat Towers ile Etiler'deki Akmerkez’in inşaatlarını da yapmıştı.



Bu Haber 05.01.2023 - 10:42:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.