İstanbul’da üniversite derneğini otele çevirdiler

İstanbul’da üniversite derneğini otele çevirdiler

Fatih’te otel olarak kullanılan dernek binası mühürlendi.


İstanbul’da Fatih Belediyesinin günlük kiralık evlere yönelik denetimlerinde, Uluslararası Üniversiteler Bir-Der’in merkezi olduğu belirtilen bir binanın otel hizmeti verdiği ortaya çıktı. Zabıtanın mühürlediği dernekte Rus ve Alman turistler kalıyordu.

Milliyet Gazetesinden Gülden Çoktan’ın haberine göre Kaymakamlık, Günübirlik Kiralanan Yerler Denetim Komisyonu tarafından gerçekleştirilen denetimde Fatih’te dernek olarak kullanılan 5 katlı bir binanın otel olarak kullanıldığı tespit edildi. Uluslararası Üniversiteler Bir-Der’e ait binada 1’den 9’a kadar numaralandırılan odalarda 1-2 kişi kalıyordu. Dernek yetkilisi sadece Müslüman öğrencilerin kaldığını, motel olmadıklarını söylese de binada kalanlar arasında Rusya, Almanya, Belarus’tan gelen turistler vardı. Belarus’tan gelen kişi, internet üzerinden verilen ilan aracılığıyla buraya geldiğini, geceliğine 28 dolara (500 lira) anlaştığını, ödemeyi Türkiye’ye geldikten sonra elden verdiğini söyledi. Rusya’dan gelen 2 kişi de internet üzerinden burayı bulduğunu ve haftalık 340 euro (6200 lira) ödediklerini bildirdi. Turistler, derneğin ilanına airbnb, booking sitelerinden ulaştığını kaydetti.

Yapılan incelemenin ardından otel gibi kullanılan bina, zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Aynı binanın 2 kez daha aynı sebeple mühürlendiği belirlendi. Derneğe ait odalar uygulamada “Eski İstanbul’un kalbindeki şık oda/daireler” başlığı altında ilana verildiği öğrenildi.



Bu Haber 17.09.2022 - 10:49:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.