İstanbul’da merak edilen 4 adayın seçim sonuçları

İstanbul’da merak edilen 4 adayın seçim sonuçları

İstanbul’un Zeytinburnu, Kadıköy, Şişli ve Beyoğlu ilçelerindeki seçim sonuçları merak ediliyordu. Kadıköy’den aday olan turizmci Özgül Özkan Yavuz seçimi kaybederken, Zeytinburnu’ndan seçime giren eski Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy yarışı kazandı. Mustafa Sarıgül Şişli’de ciddi bir varlık gösteremezken, Beyoğlu’ndan aday gösterilen Alper Taş da seçimi kazanamadı.


TurizmGüncel

ÖZGÜL ÖZKAN YAVUZ KAYBETTİ

2011-2014 yılları arasında İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcılığı, 2016’ya kadar da İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Genel Müdürlüğü görevini yürüten Özgül Özkan Yavuz, Ak Pati’nin adayı olarak girdiği Kadıköy Belediye Başkanlığı seçimini kaybetti. Yavuz seçimde yüzde 19,5 oy alırken, rakibi CHP’li Şerdil Dara Odabaşı yüzde 66’ya yakın oyla Kadıköy’ün yeni belediye başkanı oldu.

ARISOY HEDEFİNE ULAŞTI

Kültür ve Turizm Bakanlığı eski müsteşarı Ömer Arısoy ise Ak Parti’den İstanbul Zeytinburnu adayı olarak girdiği seçimden galip çıktı. Arısoy Zeytinburnu’nda oyların yüzde 50,4’ünü alarak ilçenin yeni belediye başkanı seçilirken, rekibi CHP’li Adil Emcan yüzde 46’da kaldı.

ŞİŞLİ'NİN 'FAVORİ' ADAYI MUSTAFA SARIGÜL KAYBETTİ

İstanbulluların merakla beklediği diğer iki ilçe ise Şişli ve Beyoğlu’ydu. Şişli’de favori olarak gösterilen Mustafa Sarıgül yüzde 29 oy oranında kalırken rakibi CHP’li Muammer Keskin yüzde 48,2 oyla seçimi kazandı. Şişli’de Ak Parti’nin adayı Nihal Yıldırım ise yüzde 21’de kaldı.

ALPER TAŞ YÜZDE 44'TE KALDI

Beyoğlu’ndaki seçime CHP listesinden giren Özgürlük ve Dayanışma Partisi lideri Alper Taş yüzde 43,91 oy alırken, rakibi Ak Partili Haydar Ali Yıldız yüzde 49,7 oyla Beyoğlu’nun yeni belediye başkanı seçildi.



Bu Haber 01.04.2019 - 10:42:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.