İstanbul'da mahsur kalan Rus turistler için tahliye uçuşu talebi

İstanbul'da mahsur kalan Rus turistler için tahliye uçuşu talebi
Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR), İstanbul'da mahsur kalan Rus vatandaşları için tahliye uçuşları düzenlenmesi için Ulaştırma Bakanlığı'na başvurdu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

ATOR, uçuşların sınırlandırılmasından dolayı İstanbul'da mahsur kalan Ruslar için tahliye uçuşu düzenlenmesini talep etti. Rus Ulaştırma Bakanlığı'na başvuran ATOR, özellikle üçüncü ülkelerden İstanbul bağlantılı olarak Rusya'ya uçmaya çalışan Rus vatandaşları için durumun kritik olduğunu belirtti.

Haftalık 40 uçuş yapılıyordu, yolcuların yüzde 30’u transitti

ATOR tarafından 14 Nisan'da Bakanlığa gönderilen mektupta, 15 Nisan sonrası İstanbul aktarmalı uçuşları olan Rus vatandaşlarının durumuna dikkat çekildi. 15 Nisan'dan 1 Haziran'a kadar Türkiye ile Rusya arasındaki uçuşların haftada 4 seferle sınırlandırıldığı hatırlatılan mektupta, ayrıca organize turlarla veye münferit olarak İstanbul'a gelmiş Rus vatandaşlarının olduğu kaydedildi.

15 Nisan'a kadar Moskova-İstanbul arasında haftada 40 sefer yapıldığını belirten ATOR, bu uçuşlardaki yolcuların yüzde 30'unun bağlantılı yolcu olduğu kaydedildi.

‘’Bilet bulmak veya değiştmek imkansız’’

Şu anda binlerce Rus vatandaşının eve dönmesinde alternatif rota seçme güçlüğü ve yüksek maliyetler söz konusu olduğuna dikkat çekilen mektupta, ''İstanbul-Moskova hattında izin verilen uçuşlara bilet bulmak veya bilet değiştirmek neredeyse imkansız.'' ifadelerine yer verildi.

İstanbul'da bulunan veya İstanbul üzerinden bağlantılı uçuşu olanların Rusya'ya nasıl götürüleceği ile ilgili bakanlıktan açıklama isteyen ATOR, bu yolcuların ülkeye döndürülmesi için tahliye uçuşları düzenlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.



Bu Haber 15.04.2021 - 14:18:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.