İstanbul'a üç yeni müze geliyor

İstanbul'a üç yeni müze geliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'a üç yeni müze açmak için harekete geçti. Bunlardan bir tanesi, dünyanın en büyük havalimanı müzesi olacak.



Kültür ve Turizm Bakanlığı, bir tanesi İstanbul Havalimanı'na olmak üzere, İstanbul'a üç yeni müze açacak.

Hürriyet'te yer alan habere göre, İstanbul Havalimanı'na yapılacak 1000 metrekare büyüklüğündeki müzede, Türkiye'nin değişik müzelerinden getirilecek olan eserler sergilenerek ülke tanıtımına katkıda bulunulacak.

İstanbul Havalimanı'nı işleten İGA ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, havalimanına müze açılması için protokol imzaladı. Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un özel ilgi gösterdiği müzede, Anadolu’nun çeşitli yerlerindeki eşsiz eserler, bir araya getirilecek. İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne bağlı olacak müzede 200’den fazla eser sergilenecek. Müzenin açılışı 29 Mayıs’a yetiştirilmeye çalışılıyor.

Her yıl yeni konsept

İstanbul Havalimanı Müzesi ismiyle tanıtılacak yeni müze her yıl yeni konseptle çıkacak. Tarih öncesi dönemden başlayarak Anadolu medeniyetlerinin dünya kültür tarihine miras sunduğu eserlerin yer alacağı müzede ayrıca çocuklar için de bölümler olacak. Eserlerin büyük çoğunluğu orijinal olarak müzeye getirilirken, taşınması zor olan bazı eserlerin ise replikaları yapılacak. Müzede ayrıca Türkiye tanıtımının yapıldığı bir bölüm ayrılarak burada UNESCO Dünya Kültür Mirası içinde yer alan 18 eserin tanıtımları bulunacak.

Atlas Sinemasına 'Sinema Müzesi'

İstanbul'a açılacak ikinci müze ise Atlas Sineması'nın içinde yer alacak Sinema Müzesi olacak. Restore dilen 4 katlı binada, genç sinemacılar için ortak çalışma alanı, açık hava sineması, sergi alanları ve kütüphane yer alacak. Türk sineması tarihine ışık tutacak önemli materyaller bu binada sergilenecek. Müze vitrin ve metaryallerin sergilenme projeleri, haziran ayına kadar bitirilmesi düşünülüyor.

Çamlıca Camisi'ne İslam Medeniyetleri Müzesi

Çamlıca Camisi’nin altına 10 bin 600 metrekarelik kapalı alanda İslam Medeniyetleri Müzesi açılacak. Topkapı Sarayı Müzesi’ne bağlı olacak yeni müze için İstanbul ve Anadolu müzelerinden İslam dönemi eserler toplandı. 500’e yakın eserin toplanacağı müzenin içinde İslam medeniyetini anlatan interaktif filmler, çocuklara yönelik bölümler yer alacak.



Bu Haber 04.01.2020 - 09:43:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.