İstanbul Valiliği'nden Suriyelilere 28 gün süre

İstanbul Valiliği'nden Suriyelilere 28 gün süre

İstanbul Valiliği, geçici koruma kapsamında olsalar bile İstanbul'a kayıtlı olmayan Suriyelilerin kayıtlı bulundukları kentlere gitmeleri için 20 Ağustos'a kadar süre verdi.


İstanbul Valiliği, geçici koruma kapsamında olsalar bile, İstanbul'a kayıtlı olmayan Suriyeli sığınmacıların kayıtlı bulundukları kentlere dönmeleri için 20 Ağustos'a kadar süre verdi. Valilik, bu tarihten sonra yakalanacak Suriyelilerin kayıtlı oldukları şehirlere gönderileceğini açıkladı.

İstanbul'da 522 bini yabancı uyruklu, 547 bini de geçici koruma kapsamında misafir olmak üzere toplam 1 milyon 69 bi kayıtlı yabancı bulunduğunu açıklayan Valilik, Türkiye'ye yasadışı yollardan gelen düzensiz göçmenlerin yakalanarak sınır dışı edilmeye devam edildiğini belirtti.

Geçici koruma kapsamında olmayan Suriyelilerin İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla belirlenen illere gönderildiğini belirten Valilik, İstanbul'un geçici koruma kaydına kapalı olduğu kaydedildi. Açıklamada, ''Geçici koruma kapsamında olmakla birlikte, İstanbul ilinde kaydı olmayan (diğer illere kayıtlı) Suriye uyruklu yabancıların, kayıtlı bulundukları illere geri dönmeleri için 20 Ağustos 2019 tarihine kadar süre verilmiştir. Belirtilen süre sonunda geri dönmediği tespit edilenler, İçişleri Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda kayıtlı oldukları illere sevk edileceklerdir.'' denildi.



Bu Haber 22.07.2019 - 15:35:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.