İstanbul Turizm Fuarı "Uluslararası Fuar" unvanı aldı
İstanbul Turizm Fuarı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından belirlenen kriterleri karşılayarak "Uluslararası Fuar" unvanı almaya hak kazandı.

İstanbul Turizm Fuarı, dördüncü organizasyonu öncesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından belirlenen kriterleri yerine getirerek "Uluslararası Fuar" unvanı aldı.
Yeni statüyle birlikte fuarın, yabancı katılımcı ve ziyaretçi sayısını artırması, daha fazla ülkeyi ağırlaması ve uluslararası turizm profesyonellerini İstanbul'da bir araya getirmesi hedefleniyor.
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Dream Project Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Volkan Ataman, fuarın ilk günden bu yana yalnızca bir organizasyon olarak değil, Türkiye'nin turizmde dünyaya açılan ticaret platformlarından biri olma hedefiyle kurgulandığını söyledi.
TOBB tarafından verilen uluslararası fuar unvanının bu vizyonun önemli bir göstergesi olduğunu belirten Ataman, "Bu başarı yalnızca İstanbul Turizm Fuarı'nın başarısı değildir. Katılımcılarımızın, iş ortaklarımızın, sponsorlarımızın ve sektörümüzün bize duyduğu güvenin ortak eseridir. İlk günden itibaren bize inanan ve katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Ataman, İstanbul Turizm Fuarı'nın bundan sonraki süreçte de Türkiye turizmini uluslararası ölçekte daha güçlü bir konuma taşımak amacıyla çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.
Uluslararası fuar statüsüyle birlikte organizasyonun; destinasyonlar, otel grupları, seyahat acenteleri, kruvaziyer şirketleri, hava yolu şirketleri, tur operatörleri ve turizm teknolojileri firmalarını İstanbul'da buluşturarak yeni iş birlikleri ve ticaret hacmine katkı sağlaması hedefleniyor.
Organizasyon, bugüne kadar Türkiye İş Bankası, Türk Hava Yolları, TÜRSAB, TÜROB, TTYD, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Ticaret Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nun (ICVB) destekleriyle gerçekleştirildi.
İstanbul Turizm Fuarı, uluslararası fuar kimliğiyle 24-25 Eylül 2026 tarihlerinde Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde dördüncü kez sektör profesyonellerini ağırlayacak.
İlgili Haberler

Golf turizmi ile yılda ekonomiye 200 milyon euro ek katkı
Türkiye golf turizminde son yıllarda uluslararası arenada bilinirliğini artırırken, ekonomiye de ek olarak yaklaşık 200 milyon euroluk katkı sağlıyor.

ANEX'ten şirket sahibi Neşet Koçkar'ın gözaltısıyla ilgili açıklama
ANEX, Antalya'da yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Neşet Koçkar ile ilgili bir açıklama yayınladı.

İstanbul Turizm Fuarı'nın adresi değişiyor! Fuar alanı 2,5 kat büyüyecek
Bu yıl yine on binlerce kişiyi ağırlayan ve sektör profesyonellerin yer aldığı İstanbul Turizm Fuarı’nın yoğun katılım ve artan ilgi nedeniyle 2027’de IFM’ye taşınacağı öğrenildi.



%20(2).gif)

