İstanbul seçimleri iptal edildi, İmamoğlu’ndan açıklama

İstanbul seçimleri iptal edildi, İmamoğlu’ndan açıklama

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etti.


Yüksek Seçim Kurulu, AKP ve MHP’nin olağanüstü itirazları sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etti. 4’e karşı 7 oyla alındığı belirtilen iptal kararı sonrası açıklama yapan AKP’nin YSK temsilcisi Recep Özel, ‘’İstanbul seçimleri yenileniyor, hayırlı olsun’’ açıklamasında bulundu. YSK tarafından resmi açıklama henüz yapılmazken, AKP’nin YSK temsilcisi Özel, yeni seçimlerin 23 Haziran’da yapılacağını açıkladı.

YSK’nın kararını sandık kurulları usulsüzlüğü iddiasına dayandırdığı açıklandı. Dün bir açıklama yapan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimin yenilenmesini istemişti.

İMAMOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise haberin ardından evinde yemek yerken açıklama yaptı. İmamoğlu şunları söyledi:

‘’Ben her anımı be şehrin güzel insanlarıyla paylaşacağıma en başta söz vermiştim. Onun için bu sofrada sizlerle selamlaşma ihtiyacı hissettim. Açıklama yapılsın İstanbul’un en güzel noktasında sizlere düşüncelerimi açıklayacağım. Her şey çok güzel olacak benim vatandaşlarım, benim güzel insanlarım. Her şey çok güzel olacak. Hiç umudunuzu yitirmeyin. Birileri yanlış yapacaki, eksik yapacak, hatalar yapacak çok kötü işlere karışacak ama biz hep beraber umudu taşıyacağız.’’



Bu Haber 06.05.2019 - 21:09:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.