İstanbul Havalimanı'ndan Cezayirli yolcu açıklaması

İstanbul Havalimanı'ndan Cezayirli yolcu açıklaması
Binin üzerinde Cezayir yolcusu, Cezayir'in uçuşa izin vermemesi nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda mahsur kaldı. İGA ise konuya ilişkin açıklama yaparak durumu netleştirdi.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, havalimanında mahsur kalan binin üstünde Cezayir vatandaşıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Cezayir hükümetinin uçuşa izin vermediği için yolcuların havalimanıda mahsur kaldığı belirtildi.

İGA’dan yapılan açıklama şöyle:

''Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle Cezayir hükümeti, vatandaşlarının ülkelerine dönmelerine izin vermemiş olup, bunun sonucunda İstanbul’dan Cezayir’e seyahat etmek isteyen Cezayir yolcularından bazıları İstanbul Havalimanı’nda mahsur kalmıştır. İGA, Kızılay, Türk Hava Yolları ve Havaş, birkaç gündür binden fazla Cezayirli ziyaretçinin insani ihtiyaç ve gereksinimlerini karşılamaktadır. Öte yandan Türk hükümeti, Cezayir hükümetinin etkilenen uçuşlara izin vermesi için bir haftadır çalışma yürütmektedir. Ayrıca İGA olarak İstanbul Havalimanı’nda asayiş ve düzeni korumak adına yoğun mesai harcadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.''

Cezayir’in koronavirüs tedbirleri kapsamında uçuşa izin vermemesi nedeniyle birkaç gündür İstanbul Havalimanı’nda mahsur kalan Cezayir yolcuları, havalimanında bir protesto gösterisi düzenlemişti.



Bu Haber 24.03.2020 - 18:16:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Fehime temir 26.03.2020 - 02:10

    Cezayir hükümetinin halkına sahip çıkması gerekiyor kendi haline bırakmış biraz türkiye den örnek alsın en yaşlısından en küçüğünü ayrı ayrı düşünüyor bizim devletimiz bu konuda çok şanslıyız ALLAH devletimize zeval vermesin

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.