İstanbul Havalimanı'ndaki hisse devri resmiyet kazanıyor

İstanbul Havalimanı'ndaki hisse devri resmiyet kazanıyor
İstanbul Havalimanı'nı inşa eden IGA konsorsiyumundaki 6 şirketten biri olan Kolin İnşaat ve Turizm, mevcut hissesini devretmek için Rekabet Kurulu'na başvuruda bulundu.

Kolin İnşaat Turizm, İstanbul Havalimanı'nı inşa eden konsorsiyumdaki hisselerinin devri için Rekabet Kuruluna başvuruda bulundu.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kolin İnşaatın İGA Havalimanı İşletmesi AŞ, İGA Havalimanları İnşaatı Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi, İGA Güvenlik Hizmetleri AŞ, CMLKK Bilişim Teknolojileri Hizmetleri AŞ, CMLKK Liman İşletmesi AŞ ve CMLKK Gayrimenkul Yatırım İşletmeleri AŞ'deki hisseleri ile Koloğlu Holding AŞ'nin Lodos Elektrik Üretim AŞ'deki hisselerinin Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ve Kalyon Havacılık ve İnşaat AŞ tarafından devralınması için Kurula başvuruda bulunuldu.

Ayrıca, Anıl Çağrı Koloğlu'nun CMLKK Akaryakıt İstasyonları İşletmeciliği AŞ ve CMLKK Otopark İşletme Hizmetleri AŞ'de bulunan hisselerinin Mehmet Kalyoncu ve Uğur Cengiz tarafından devralınması için de Kurula müracaat edildi.

MAPA'NI HİSSE DEVRİ DE GÜNDEME GELMİŞTİ

Daha önce bazı yayn organlarında çıkan haberlerde, Kolyon Grubu'nun MAPA'nın IGA'daki hisselerini devralmak için de görüşme yürütüldüğü iddia edilmişti.



Bu Haber 25.02.2019 - 14:08:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.