İstanbul Havalimanı'nda TAV bilmecesi

İstanbul Havalimanı'nda TAV bilmecesi
Atatürk Havalimanı'nın 6 Nisan'da tamamen İstanbul Havalimanı'na taşınacağı belirtilirken, yap-işlet-devret modeliyle Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ni yapan ve sözleşmesi 2021'de dolacak olan TAV'ın durumu ise merak konusu.

Yap-işlet-devret modeliyle Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ni yapan sözleşmesi 2021 dolacak olan TAV'ın AHL'nin İstanbul Havalimanı'na taşınmasıyla durumunun ne olacağı merak konusu.

''MAHRUM KALACAĞI GELİRİ FAİZİYLE ALMA HAKKI DOĞAR''

Sözcü gazetesine konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Hayalet yolcu sorununa” dikkat çekti ve “Atatürk Havalimanı'nı işleten firma mahkemeye giderse mahrum kalacağı gelirleri faiziyle birlikte alma hakkı doğabilir.'' dedi.

2017'de Atatürk Havalimanı'nı 30 milyon yolcunun kullandığını belirten Akar, ''25 yıl boyunca özel firma tarafından işletilecek yeni havalimanında kapasite dolmazsa 3 ve 4. etap inşa edilmeyecek. Devlet ise garanti yolcu ödemelerini inşa edilmeyecek bu etaplar için de ödeyecek” iddiasında bulundu.

FAALİYETLER SÜRECEK İDDİASI

Devlet Hava Meydanlı İşletmesi (DHMİ) ise yeni havalimanı şartnamesindeki hüküm gereği, Atatürk Havalimanı yolcu terminallerini işleten TAV ve bütün alt kiracılarının, sözleşmedeki hak ve yükümlülükleriyle İstanbul Havalimanı'na devredileceği için tazminat hakkı doğmayacağını savunuyor. DHMİ, Atatürk Havalimanı'nda faaliyetlerine eğitim uçuşları, bakım onarım hangarları, müstakil kargo, havacılık fuarları ile devam edeceğini belirtiyor.



Bu Haber 20.03.2019 - 08:29:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.