İstanbul Havalimanı rötar rekoru kırdı

İstanbul Havalimanı rötar rekoru kırdı
Son 72 saatte İstanbul'da etkili olan yağış ve rüzgar, İstanbul Havalimanı'nı 'dünyada en fazla rötarın yaşandığı' havalimanları arasında ilk sıraya yerleştirdi.

İstanbul'daki yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle büyük çaplı uçuş rötarları yaşandı. Son 72 saatte 225 rötarın yaşandığı İstanbul Havalimanı, dünyada birinci oldu.

Sözcü gazetesinden Halil Ataş'ın haberine göre, uçakların ortalama 37 dakika gecikmeli iniş yaptığı İstanbul Havalimanı'nda, kalkıştaki ortalama rötar süresi ise 47 dakika olarak kayıtlara geçti. Bu sayı, havalimanında yapılan toplam uçuşun yüzde 40'ına denk geliyor.

İstanbul Havalimanı’ndaki pistler ile hakim rüzgar yönlerinin uyumlu olmadığını belirten ekoloji uzmanı Prof. Doğan Kantarcı, uçakların rüzgar nedeniyle havalimanını pas geçmesiyle ilgili şunları söyledi:

“Yeni havaalanında pistler kuzey-güney doğrultusunda planlandı. Dün akşam yaşanan 45 derece açılı poyraz fırtınası, kuzey-doğudan geliyor. Ne ona karşı inebilirsin ne de onun altında inebilirsin. Uçak inerken kanadıyla yalpa yapmaya başlar. Kanat yere vurur. Onun için inemiyorlar. Bu her zaman olacak. Alan alçak, etrafı sırt. Bu sırtta anafor yapıyor.”



Bu Haber 31.12.2019 - 11:21:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.