İstanbul Havalimanı işletmecisinden dolandırıcılık uyarısı

İstanbul Havalimanı işletmecisinden dolandırıcılık uyarısı
İstanbul Havalimanı işletmecisi IGA, bir açıklama yaparak, 'güvenceli iş başvurusu' dolandırıcılığına karşı uyardı.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, havalimanında çalışmak isteyenler için garantili iş başvurusu alındığı iddia edilerek para talep edildiğinin tespit edilmesi üzerine hem uyarıda bulundu hem de savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İGA’dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul Havalimanı güvenlik personeli iş ilanlarında dolandırıcılara dikkat ediniz. Son dönemde anlık sohbet ve çeşitli sosyal medya platformlarından, İstanbul Havalimanı bünyesinde çalıştırılmak üzere; işe başlatma güvenceli olarak iş başvurusu alındığına dair aslı bulunmayan paylaşımlar yapıldığı ve bu süreçte adaylardan ön kayıt adı altında para talep edildiği tespit edilmiştir”

"29 Ekim 2018’de faaliyete giren İstanbul Havalimanı için Şubat 2018 itibarıyla 3 bin 500 güvenlik personeli alınması için ilan açılmıştır. Bahsi geçen işe alım süreci, İGA Güvenlik Hizmetleri A.Ş.’nin Mecidiyeköy ve Avcılar mülakat ofislerinde, danışmanlık firmamız olan Mental HR - Consultancy tarafından yürütülmektedir.

Başvurular, www.igairport.com , www.kariyer.net ve Mental HR Consultancy danışmanlık firmamıza ait olan www.guvenlikistihdami.com web siteleri üzerinden alınmakta olup hiçbir ücret talep edilmemektedir. Adaylarla yapılan görüşmelerde herhangi bir isim altında bedel talep edilmemekte veya karşı ödeme yöntemi kullanılarak kargo yoluyla herhangi bir belge gönderilmemektedir"



Bu Haber 22.11.2018 - 09:47:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.