İstanbul, dünya kongre tercihlerinde ilk 10’da yerini aldı!

İstanbul, dünya kongre tercihlerinde ilk 10’da yerini aldı!
Uluslararası Kongre ve Konvansiyonlar Derneği (ICCA) istatistiklerine göre, İstanbul, en çok tercih edilen kongre şehirleri sıralamasında dünya 9'uncusu olarak ilk 10’da yerini aldı.


Uluslararası kongre sektörü birliği olan ve dünya kongre turizminin ilgiyle takip ettiği ICCA’nın her yıl Mayıs ayında yayımlanan ve bir önceki yılın istatistiki verilerinden hazırlanan, destinasyon şehirleri arasında merakla beklenen rapor açıklandı. 2014 yılının istatistiklerine göre dünya kongre şehirleri arasında destinasyon tercihlerinde İstanbul, gerçekleştirilen 130 kongre ile dünya 9'uncusu oldu.

İSTANBUL, DÜNYA ÇAPINDA BİR KONGRE ŞEHRİDİR
 
Konuyla ilgili bilgi veren İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) Başkanı İbrahim Çağlar “İstanbul´da kongre sayısı son 10 yılda % 280 arttı, bu başarının yükselerek devam edeceğine inanıyorum. İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu olarak İstanbul’un kongre turizmi alanında tam anlamıyla tercih edilen bir varış noktası haline gelmesi ve pazar payının her büyüklükteki kongre için artırılmasına katkıda bulunmak için çalışmalarımız çok yönlü devam ediyor. İstanbul, mevcut değerlerini bir turizm potansiyeli olarak harekete geçirmek konusunda artık bir refleks kazanmıştır. Bunun oluşumunda ICVB’nin sürdürdüğü etkin tanıtım ve pazarlama çalışmalarının rolü büyüktür. Ayrıca isabetli kamu ve özel sektör yatırımları İstanbul’un sıçramasına olanak sağlamıştır. İstanbul algısı tüm dünyada yükseldi ve “Trend Destinasyon” haline geldi. İstanbul, kongre turizminde dünya 9'uncusu oldu. Bu büyük bir başarı. İstanbul sahip olduğu ulaşılabilirlik, toplantı ve kongre merkezlerinin kalitesi ve sayısı, konaklama olanaklarındaki kalite ve alternatifler, tarih-kültür ve doğa gibi kendi öz zenginlikleri ve hizmet kalitesi ile dünya çapında bir kongre şehridir. İstanbul ayrıca Türkiye kongre sektörünün lokomotifi durumundadır” dedi.
 
İstanbul, ICCA istatistiklerine göre 2000’li yılların başında 40. sırada yer alırken, 2009 yılında 17. sıraya yükseldi. 2010 yılından bugüne yükselerek tercihlerde üst sıralarda yer alan İstanbul, 2014 yılı raporunda da dünya kongre turizminin destinasyon tercihlerinde parlayan yıldızı olarak 9. sırada yer aldı.
 
HEDEFİMİZ İLK 5 ARASINDA YER ALMAK
 
Toplam ziyaretçi sayısı anlamında da İstanbul’un, Avrupa'nın en çok ziyaret edilen 3'üncü kenti konumunda olduğunu belirten Çağlar, “İstanbul'u dünyanın en çok ziyaret edilen kenti yapma yolunda çalışmalar da devam edecek. 1997 yılında açılan İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB), bugüne kadar çok önemli atılımlar yaptı. Tabii biz bunu aldığımızdan daha iyi bir noktada bırakmak için uğraşacağız. 2023 yılı için hedefimiz ilk 5 şehir arasında yer alabilmek” dedi.


Bu Haber 11.05.2015 - 14:50:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.