İstanbul 1 ayda 76 şehirden bin acenteyi ağırladı

İstanbul 1 ayda 76 şehirden bin acenteyi ağırladı

İstanbul'un son bir ayda dünyanın 76 şehrinden 1000 acenteyi ve tur operatörünü ağırladığı belirtildi. Organizasyonlar, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) ile THY organizasyonunda yapıldı.


Ramazan ayında otellerdeki ve hava ulaşımındaki yavaşlama Türkiye Otelciler Birliği TÜROB ve THY işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Ramazan’da İstanbul’ başlıklık tanıtım projesiyle aşıldı. İki kurumun işbirliğiyle dünyanın dört bir yanından gelen turizmciler İstanbul’da ağırlandı. Bir ay içinde 76 destinasyondan rekor sayıda yabancı seyahat acentesi ve tur operatörlerinin üst düzey yetkilileri İstanbul’u ziyaret etti. Ramazan ayında gelen yabancı turizmci sayısı bin kişiyi aştı. Projeyle ilgili bilgi veren TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Ramazan ayındaki otel ve uçak müsaitliklerinin değerlendirildiği söz konusu projeyle, İstanbul’da büyük ölçekli bir hareket ve pazar çeşitliliği yakalandığına işaret etti.

Eresin: İstanbul'un tanıtımına önemli bir katkı sağladık

“Birlikte hareket etmenin ve dayanışmanın sektörel gücünün bir kez daha altının çizen bu dönemde, projeye büyük bir özveriyle destek olan tüm üyelerimizde sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” diyen Eresin, şunları söyledi: “Ramazan ayı turizm sektörü açısından özellikle İstanbul’da yavaşlama görülen bir dönem. Biz de bu dönemi avantaja çevirmek için iş ortağımız THY ile birlikte güzel bir girişimde bulunduk. Davetli destinasyonlar içerisinde mümkün olduğunca pazar çeşitliliği yaratmaya çalıştık. İşlerimizin azaldığı bu dönemi verimli bir şekilde kullanarak, ülkemiz ve şehrimiz tanıtımına önemli bir katkı sağladığımıza inanıyoruz.”

İşte o şehirler

TÜROB üyesi otellerin desteğiyle yapılan organizasyonlarda Abidjan, Ahwaz, Akabe, Amsterdam, Atina, Barcelona, Basel, Basra, Berlin, Birmingham, Bordo, Bremen, Brüksel, Budapeşte, Cenevre, Cezayir, Dublin, Düseldorf, Edinburgh, Erbil, Frankfurt, Friedrichshafen, Gothenburg, Hamburg, Hannover, Helsinki, Isfahan, Kopenhag, Kibris, Kiev, Konstantin, Köln, Lagos, Leipzig, Lisbon, Londra, Lüksemburg, Lyon, Madrid, Malaga, Mancester, Marakeş, Marsilya, Maskat, Meşhed, Minsk, Münih, Napoli, Necef, Nice, Nurnberg, Odessa, Oran, Oslo, Paris, Porto, Priştine, Riga, Saraybosna, Sofya, Stockholm, Strasbourg, Stutgart, Süleymaniye, Şiraz, Talin, Tebriz, Tel Aviv, Tiflis, Tunus, Uganda, Valensiya, Varşova,Vilnius, Washington, Zürih şehirlerinden gelen acentecileri İstanbul'u yakından tanıma fırsatı buldu.



Bu Haber 14.06.2019 - 10:37:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.