İsrail'e dönük iptal yağmuru devam ediyor

İsrail'e dönük iptal yağmuru devam ediyor

Başını Hamas'ın çektiği Filistinli direniş örgütlerinin İsrail'e dönük askeri operasyonunda 6'ncı gün geride kalırken, bu ülkeye dönük uçuş ve seyahat iptalleri de gelmeye devam ediyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

İsrail'in işgal altında tuttuğu Gazze'de, başta Hamas olmak üzere, direniş örgütlerinin başlattığı saldırı ve İsrail'in yoğun hava bombardımanı devam ederken, şu ana kadar 1.100 Filistinli ile 1.200 İsraillinin öldüğü açıklandı.

Netanyahu savaş hükümeti kurdu

Bölgede şiddet olayları giderek tırmanırken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile muhalefet lideri Benny Gantz'ın acil ulusal birlik hükümeti ve savaş kabinesi kurulması konusunda anlaştığı bildirildi.

Delta, American ve BA de İsrail uçuşlarını iptal etti

İsrail'e dönük uçuşlarını iptal eden hava yolu şirketlerine ise her gün yenileri ekleniyor. İsrail uçuşlarını durduran dünyada ve Avrupa'daki pek çok hava yolu şirketin, ABD'den American Airlines ve Delta ile İngiltere’den British Airways de eklendi.  Yapılan açıklamaya göre American Airlines 4 Aralık, Delta ise 31 Ekim'e kadar Tel Aviv uçuşlarını iptal etti.

İngiltere'nin resmi hava yolu British Airways ise uçaklarının. birinin İsrail'e inemeden geri dönmek zorunda kalmasının ardından, güvenlik endişesiyle, bu ülkeye dönük tüm uçuşları durdurdu. Şirket, seferlerin ne zaman başlayacağına dair bir açıklama yapmadı.

Alman operatörleri turları iptal etti

Öte yandan, Almanya Dışişleri Bakanlığının yaptığı seyahat uyarısının ardından İsrail'de bulunan Alman turistler ve iş seyahatçileri ülkelerine dönüyor. Ayrıca Alman tur operatörleri de bu ülkeye dönük turlarını iptal etti.

Açıklama yapıldığı saatlerde İsrail'de bulunan Alman vatandaşı sayısının 4 bin 500 olduğu kaydedildi.

Kruvaziyer gemileri yönünü Yunanistan, Türkiye ve Kıbrıs'a çevirdi

Tur operatörlerinin yanı sıra, kruvaziyer gemileri de İsrail'i rotadan çıkardı. MSC, NCL, Royal Caribbean ve diğerler kruvaziyer şirketleri, gemilerini İsrail'den Yunanistan, Türkiye ve Kıbrıs'taki alternatiflere yönlendirdi. TUI'nin kruvaziyer şirketi TUI Cruises çatısı altındaki Mein Schiff de 11 Ekim'de Hayfa, 12 Ekim'de Ashdod duraklarını seferden çıkardı.



Bu Haber 12.10.2023 - 09:18:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.