İsrail, yolcu uçağını kalkan olarak kullandı, faciadan dönüldü

İsrail, yolcu uçağını kalkan olarak kullandı, faciadan dönüldü

Geçtiğimiz günlerde Suriye'ye hava saldırısı düzenleyen İsrail'in, bir yolcu uçağını kalkan olarak kullandığı ortaya çıktı. Uçak Suriye'deki Rus askeri havaalanına acil iniş yaparken, faciadan kıl payı dönüldü.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'nin başkenti Şam'a uçan Airbus A320 tipi yolcu uçağının, Suriye’ye saldırı düzenleyen İsrail savaş uçakları tarafından kalkan olarak kullanıldığını duyurdu. 

Uçakta 172 yolcu vardı

Suriye hava sahası dışında uçarak Şam'a yönelik havadan-havaya en az 8 füze saldırısı gerçekleştiren İsrail'e ait F-16'ların, İran'dan Suriye'ye uçan ve içinde 172 yolcu bulunan sivil uçağı kalkan olarak kullandığı, ancak Şam hava trafik kontrol merkezinin olayı fark ederek uyarıda bulunması üzerine faciadan dönüldüğü kaydedildi. 

Şam hava kontrol merkezi uyarmasaydı...

Rusya Savunma Bakanlığı, ''Uçak Şam Uluslararası Havalimanı'na inmek üzereydi. Ancak Suriye hava savunma sistemleri düşman uçağı zannederek uçağa kilitlendiği için bunu yapamadı. Eğer Şam hava kontrol merkezi zamamında devreye girip uyarı yapmasaydı uçak iki ateş arasında kalacaktı ve ortaya büyük bir facia çıkacaktı.'' değerlendirmesinde bulundu.

Daha önce de yapmıştı

İsrail, daha önce Suriye hava sahası üzerinde bir Rus askeri uçağını kalkan olarak kullanarak Şam'a yönelik saldırı düzenlemiş, Suriye hava savunma sistemleri de Rus uçağını vurmuştu. Olayda, 15 Rus askeri hayatını kaybetmişti.



Bu Haber 08.02.2020 - 12:36:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.