İsrail vatandaşlarına 'Türkiye'yi derhal terk edin' çağrısı yaptı

İsrail vatandaşlarına 'Türkiye'yi derhal terk edin' çağrısı yaptı
İsrail, Türkiye'deki vatandaşlarına ülkeyi derhal terk etmeleri çağrısında bulundu.

Başını Hamas'ın çektiği Gazze'deki direniş örgütlerinin başlattığı operasyona çok ağır bir bombardımanla yanıt veren ve hastaneler dahil sivil yerleşim yerlerini bombalayan İsrail, Türkiye'deki vatandaşlarına 'Türkiye'yi derhal terk edin' çağrısı yaptı.

İsrail Milli Güvenlik Kurulu tarafından yapılan uyarıda, İsrail-Filistin savaşına tepki gösterenlerin İsrailli gezginleri hedef alabileceği korkusunu gerekçe göstererek Türkiye ve Fas'ta bulunan İsraillilere uyarıda bulunurken, Türkiye'de bulunanlara acilen bu ülkeyi terk etmeleri yönünde uyarıda bulundu. 

Times of Israel'de yer alan habere göre İsrail MGK'sinin bildirisinde, Türkiye'deki alarm seviyesinin 4'e çıkarıldığı ve İsraillilerin mümkün olan en kısa sürede Türkiye'yi terk etmeleri gerektiği ifade edildi. 

İsrail MGK'sı Fas ile ilgili alarm durumunu ise 2'ye yükseltti ve bu ülkede olan İsraillilerin ekstra dikkatli olmaları istendi.

İsrail son olarak Gazze’deki Ahli Arab / Baptist Hastanesini vurdu. Saldırıda ilk belirlemelere göre 500 kişi hayatını kaybetti.


Bu Haber 17.10.2023 - 22:27:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.