İspanyol turizmcilerin 3 milyonluk İngiliz turist korkusu

İspanyol turizmcilerin 3 milyonluk İngiliz turist korkusu

İspanyol otelciler, Avrupa Birliği ile İngiltere'nin Brexit konusunda bir anlaşmaya varamaması durumunda, en büyük kaynak pazarları olan bu ülkeden gelen turist sayısının düşmesinden endişe ediyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

İspanyol otelciler, adea yılan hikayesine dönen İngiltere'nin AB'den ayrılma süecinin turizmde yarattığı belirsizlikten endişe ediyor.

Hard Brexit (İngiltere'nin AB'den anlaşmasız bir şekilde ayrılması) durumunda İngiliz poundunun euro karşısına değer kaybetmesi ya da AB ülkelerine seyahat edecek İngilizlerden vize istenmesi durumunda İngiltere'den İspanya'ya giden turist sayısının yüzde 15 düşeceğini belirten İspanya Otelciler ve Turistik Konaklamalar Konfederasyonu Başkanı Joan Molas bunun da yaklaşık 3 milyon İngiliz turiste tekabül ettiğini belirtti.

Şu anda en büyük problemin turizmin Brexit'ten nasıl etkileneceği konusunda kimsenin bir şey bilmemesi olduğunu kaydeden Molas, ''Bununla ilgili olarak İspanya Dışişleri Bakanlığından ve İspanya Turizm Kurulu'ndan bilgi edinmeye çalıştık ancak kimsede buna dair bir ip ucu yok.'' dedi.



Bu Haber 09.04.2019 - 15:54:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.