İspanyol turizmcilerde Türkiye, Mısır ve Tunus endişesi

İspanyol turizmcilerde Türkiye, Mısır ve Tunus endişesi

İspanya turizmindeki büyüme, rakipleri Türkiye, Mısır ve Tunus'un toparlanaya başmamasıyla birlikte 2018'de yavaşlama sürecine girdiİspanya turizminde büyüme yavaşladı, geceleme düştü


TurizmGüncel - Dış Haberler

2015, 2016 ve 2017 yıllarında rakipleri Türkiye, Mısır ve Tunus'un yaşadığı problemler nedeniyle ziyaretçi akınına uğrayan İspanya, 2018 yılında bu destinasyonların toparlanmaya başlaması ile birlikte ziyaretçi sayısında çok düşük (yüzde 0,9) büyüme sağlayabildi. 2016 yılında yüzde 5, 2017 yılında ise yüzde 4,5 büyüyen İspanya'nın ziyaretçi sayısı, 2018 yılında 82 milyon olarak gerçekleşti.

GECELEME DÜŞTÜ

Öte taraftan İspanya'nın 2018 yılındaki turizm geliri yüzde 3,1 oranında artarak 90 milyar euroya ulaşırken, gecelemedeki düşüş dikkat çekti. İspanya'nın geleneksel deniz, kum, güneş destinasyonları Kanarya Adaları'nda ve Endülüs gibi bölgelerde geceleme decelemeler düştü.

ÜÇ ÜLKENİN TURİST SAYISI 12,5 MİLYON ARTTI

İspanya turizminin önde gelen lobi grubu Exceltur, 2018'de Türkiye, Mısır ve Tunus'un ziyaretçi sayısını 12,5 milyon arttırdığına dikkat çekere, ''Bu sayı rekabette güçlü bir büyüme'' ifadelerine yer verildi.

AÇIĞI ABD, ÇİN, JAPONYA VE ORTA DOĞU KAPATTI

Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa gibi geleneksel destinasyonlardan gelen ziyaretçilerin İspanya'da yaptığı gecelemelerin düştüğüne işaret eden Exceltur, ''Buna karşın Orta Doğu, ABD, Çin ve Japonya gibi, harcama kapasitesi yüksek ülkelerden gelen ziyaretçilerle bu açık bir noktaya kadar kapatıldı.'' dedi.

''ZOR OLAN TURİST ÇEKMEK DEĞİL, PARA HARCAYAN TURİST ÇEKMEK''

2019 yılında İspanya turizm endüstrisinde hafif bir yavaşlamanın görülebileceğine dikkat çeken Exceltur Başkan Yardımcısı Jose Luis Zoreda, rakiplerin (Türkiye, Mısır, Tunus) toparlanmaya devam edeceği için zeminin oynak olduğunu ifade etti. AB ve ingiltere tarafının anlaşmazlığıyla sonuçlanabilecek ve 'kıyamet senaryosu' olarak tanımlanan Brexit'e karşı iyi hazırlanmaları gerektiğini ifade eden Zoreda, asıl zorluğun ülkeye turist çekmek değil, iyi para harcayan turist çekmek olduğunu dile getirdi.



Bu Haber 18.01.2019 - 16:16:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.