İspanya'dan temmuz sürprizi, işte 7 aylık ziyaretçi sayısı

İspanya'dan temmuz sürprizi, işte 7 aylık ziyaretçi sayısı

İspanya, temmuz ayında ve 2023 yılının 7 aylık dönemine ait turizm verilerini açıkladı. Verilere göre İspanya, Temmuz ayında 2019 rakamlarını geride bıraktı.  


Turizm Güncel – Dış Haberler

Temmuz ayında İspanya’ya giden ziyaretçi sayısı bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 11,4 oranında artarak 10 milyon 131 bin olarak gerçekleşti.

Temmuz ayında İspanya’ya en fazla ziyaretçi gönderen ülke 2 milyon 25 binle İngiltere olurken onu 1 milyon 578 binle Fransa, 1 milyon 149 binle Almanya, 555 binle İtalya ve 488 binle Hollanda takip etti.

7 ayda 47,6 milyon kişi İspanya’yı ziyaret etti

Ocak – Temmuz arasındaki 7 aylık dönemde İspanya’ya giden ziyaretçi sayısı ise yüzde 20,9 oranında artarak 47 milyon 628 bine ulaştı. İngiltere, gönderdiği 9 milyon 780 bin ziyaretçi ile bu dönemde de İspanya’ya en fazla turist gönderen ülke olurken onu 6 milyon 441 binle Fransa, 6 milyonla Almanya, 2 milyon 639 binle İtalya ve 2 milyon 212 binle Hollanda takip etti.

Temmuz’da 2019’u yakaladı

Bu rakamla İspanya, Temmuz ayında 2019’un aynı döneminin yüzde 2,6 üzerine çıkarken, ilk 7 ayda ise 2019 yılının yüzde 99,16’sına ulaşabildi.  

 



Bu Haber 01.09.2023 - 14:09:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Bizde de mümkün hemde dünyanın en iyi truzmi Burda olabilir!

    Ahmet Faruk 02.09.2023 - 11:27

    Ahhh ahhh hani göçebe hayattan çıktık geldik ya, Osmanlı Türk ve Müslümanı saraya sokmadı ya bir bildiği vardı sanırım keşke soksaydı şimdi daha farklı olurdu, sahillerdeki bütün bar restoran ve kafeler nerede ise son derece vasıfsız insanların elinde ve tüm otellerde öyle maalesef ve çalışanlarrrrr işte kara parasını aklamak artık inşaat, otel ve banka işleri ile daha kolay ve maalesef korkarım böyle evet kimseyi katalamıyorum ama ankara yı İstanbulu görmemiş bir sürü kazma turizm bölgesine de hizmet sektöründe yönetici, çalışan, hizmetli ???? yahu bu ülke de inanılmaz kültür farkı var maalesef inanılmaz, sultan Ahmet İngilizcesi ve ruscası ile hizmet sektörün de kalifiye ve kaliteli eleman yok, bu iş bir bütün esnafı ile belediyesi ile oteli ile çalışanı ile bir bütün, yani türkiyenin en başarını vizyonlu Gen md bile getlrsrniz otele olmuyor çünki amaaan anladınız işte neresi doğru ki deve misali, 100 yıldır devşirilmedi için uğraşılan ülkeme mi yanarım, siyasi parçalanma içinde Osmanlı da kalan mı avrupaya hayran mı nato ya sığınan mı feyö ye teslim olan mı fanatik mi, ilk okuldan beri kafası yıkanan mı ne ararsan Burda kimlik bunalımı yaşayan bu ülkede çooook ciddi kültür farklı var üniversite bitirmeyi vazife edinen bu ülkede vasıfsız vizyonsuz kitapsız çool insan var işte tesbiti iyi yapmazsak 6 dikişe 1000 euro alır yerli turiste 300 euro çeken otel herşey dahil konsepte turiste 15???? 20 euro ya otel satar maalesef başıboş 10 milyon köpeği saymıyorum bile, inşallah zamanın sahibi gelince herşeyi yeniden yazar ve işletir nasılsa, yuh olsun başa gelen bunca yöneticiye ????????✌️????????????

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.