İspanya’daki otelde ‘karantina’ kaosu

İspanya’daki otelde ‘karantina’ kaosu
İtalyan misafirde koronavirüs tespit edilmesi nedeniyle karantinaya alınan İspanya’nın turizm bölgesi Tenerife’deki otelin 14 gün boyunca karantinada kalacağı belirtildi. Öte yandan, otelde uygulanan karantinadaki karmaşa misafirlerin tepkisine neden oldu.

TurizmGüncel – Dış Haberler

İspanya’nın turizm bölgesi Tenerife’de bulunan 467 odalı H10 Costa Adeje Palace isimli otelde konaklayan bir İtalyan misafirde koronavirüs tespit edilmesi sonrası otel karantinaya alındı. Otel yönetimi tarafından misafirlere iletilen yazıda, ‘’İkinci bir bilgilendirmeye kadar otel karantina altında kalacak. Güvenliğiniz için odalarınızdan çıkmayınız. Eğer koronavirüs semptomlarıyla karşılaşırsanız resepsiyonla iletişime geçiniz. Günün 24 saati hizmet alacaksınız. Sakin olun ve bizden gelecek bildirimleri bekleyin.’’ denildi.

Önlemler kafa karıştırdı

Sky News’e konuşan bir misafir, kapılarının altından bu not bırakılırken, maske takmak şartıyla dışarıya çıkılmasına izin verildiğini anlattı. Tavsiyenin birinde odalardan çıkılmamasının söylendiğini diğerinde ise maskelerle çıkılabileceğinin söylendiğini kaydeden misafir, havuzda yüzenlerin bile bulunduğuna dikkat çekerek ‘Birbiriyle çelişen kararlar alınıyor.’’ dedi.

Baba, anne ve çocuğun koronavirüs testi pozitif çıktı

İtalya’dan eşi ve çocuğuyla Tenerife’ye gelen yolcuda koronavirüs tespit edilmiş, yapılan testlerde söz konusu misafirin eşinde ve çocuğunda da koronavirüs olduğu göülmüştü. 6 kişilik grupla Tenerife’ye gelen yolcunun grubundaki diğer kişilerin testleri ise negatif çıkmıştı.

Otelde bulunan misafirlerden 167'sinin İngiliz olduğu öğrenildi.

spain_corona1

spain_corona2

spain_corona3



Bu Haber 27.02.2020 - 11:45:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.