İspanya'da İngiliz turist sevinci: Yüzde 400 artış

İspanya'da İngiliz turist sevinci: Yüzde 400 artış
İngiltere'nin 19 Temmuz'da kısıtlamaları kaldırmasının ardından İngiliz halkının geleneksel destinasyonu İspanya'ya rezervasyon seli yaşanıyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'nin 19 Temmuz'u 'Özgürlük Günü' ilan etmesi ve koronavirüs kısıtlamalarını kaldırmasının ardından, sarı listede yer alan İspanya'ya dönük uçuş rezervasyonları yüzde 400 arttı.

Rezervasyon akını başladı

İspanyol El Pais'de yer alan habere göre, İspanya'dan İngiltere'ye dönenlerin artık 10 gün karantinada kalmayacak olmasından dolayı, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda da dahil olmak üzere, Birleşik Krallık'tan bu ülkeye dönük büyük bir rezervasyon akını başladı.

Uçuş sayısı üç kat arttı

İspanya havacılık otoritesi AENA, İngiltere'den İspanya'ya yapılan uçuşların geçen haftadan bu yana 3 kat arttığını açıkladı.

Ancak İspanya İngiltere'de sarı listede bulunduğu için, aşı olmayan İngilizlerin İspanya'dan dönüşte 10 gün karantinada kalması ve bu süre içinde iki kere PCR testi yaptırması gerekiyor.

Sadece bir günde 489 uçuş yapıldı

Pazartesi günü İngiltere'den İspanya'ya 489 uçuş planlandığı açıklandı. Bu sayı, bir hafta önce 152 olan uçuş sayısının 3 katından fazla. Ülkedeki en aktif havalimanları ise 113 uçuşla Palma de Mallorca, 70 uçuşla İbiza, 62 uçuşla Elche ve 59 uçuşla Malaga.

Iberia günde 2 bin koltuk sunuyor

Hava yolu şirketleri, İspanya tatilinin önündeki engelin büyük oranda kalkmış olmasından dolayı oluşan talebe, programlarını genişleterek yanıt veriyor. İspanya'nın eski bayrak taşıyıcısı Iberia İngiltere-İspanya arasında 3 hatta uçuş yapıyor ve 2 bin koltuk sunuyor.

Ryanair pandemi öncesindeki kapasitesinin yüzde 80’ine ulaştı

İrlanda merkezli bütçeli hava yolu Ryanair de İngiltere'den İspanya'ya dönük rezervasyonların rekor seviyeye ulaştığını, 2019'un eylül ayından bu yana en yüksek seviyede olduğunu kaydetti. Şirket, en popüler destinasyonların Alicante, Málaga, Tenerife ve Murcia olduğunu, artış oranlarının kimi yerler için bir önceki haftaya kıyasla yüzde 500'e ulaştığını açıkladı.

İngiltere ile İspanya arasında 144 hatta uçan Ryanair, temmuz, ağustos ve eylül kapasitesini artıracak. Şirket şu anda, İngiltere-İspanya hattında pandemi öncekindeki kapasitesinin yüzde 80'ine ulaşmış durumda.



Bu Haber 23.07.2021 - 11:15:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.