İspanya, Yunanistan ve Portekiz rezervasyonları artışta

İspanya, Yunanistan ve Portekiz rezervasyonları artışta
İngiltere'de İspanya, Yunanistan ve Portekiz'e dönük rezervasyonların artışta olduğu belirtildi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'de Yunanistan, İspanya ve Portekiz'e dönük uçuş rezervasyonlarında artış olduğu belirtiliyor.

Haziran ayının ilki haftasına Yunanistan'a dönük bilet satışlarının geçen yılki seviyenin yüzde 35'ine ulaştığı ifade edilirken, bu oranın İspanya için yüzde 30'a ulaştığı, Portekiz için de belirgin bir canlanmanın olduğu kaydedildi.

Rezervasyonların çoğunluğu tatil amaçlı

Satılan yeni biletlerin büyük çoğunluğunu ise tatil amaçlı seyahatler için alınan biletlerin oluşturduğu öğrenildi. Aynı zamanda, akraba, eş-dost ziyareti için alınan biletlerin de ciddi oranda toparlanmaya başladığına dikkat çekildi.

Seyahat analiz şirketi ForwardKeys'e göre ise, Yunanistan, İspanya ve Portekiz'e dönük bilet satışları 2019'daki seviyenin sırasıya yüzde 89, yüzde 87 ve yüzde 54'üne ulaştı.

Portekiz 15 Haziran'dan itibaren turist girişine izin vereceğini açıklarken, Yunanistan ve İspanya temmuz başına işaret etmişti.

‘’İngiliz hükümet ‘seyahat etmekte özgürsünüz’ derse...’’

Bununla birlikte; İngiltere'nin tatışmalı 14 günlük karantina vb kısıtlamaları nedeniyle rezervasyon seviyelerinin geçen yılki seviyenin oldukça gerisinde olduğuna dikkat çekiliyor. ForwardKeys Başkan Yardımcısı Olivier Ponti, ''İngiliz hükümeti halka 'seyahate çıkmakta özgürsünüz' dediği anda rezervasyonlarda hızlı bir geri dönüş olacaktır.'' açıklamasında bulundu.



Bu Haber 10.06.2020 - 11:55:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.