İspanya turizminde 9 yıl aradan sonra bir ilk

İspanya turizminde 9 yıl aradan sonra bir ilk
İspanya turizmi, 9 yılın ardından ilk defa temmuz döneminde düşüş yaşadı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İspanya turizminde bir ilk yaşandı. Ülkeye giden turist sayısı ilk defa temmuz ayında düşüş kaydetti. Açıklanan verilere göre, temmuz ayında İspanya'ya giden turist sayısı yüzde 4.9 oranında düşüş gösterdi. 2009 yılından bu yana İspanya temmuz ayında İspanya'ya giden turist sayısının azalmasına ilk defa tanıklık ediliyor.

SON 8 YILIN EN DÜŞÜK BÜYÜMESİ

Yedi aylık veriler incelendiğinde ise İspanya'ya giden toplam turist sayısının sadece yüzde 0.3 oranında arttığı görülüyor. Bu oran ise son 8 yılın en düşük büyüme oran olarak kayıtlara geçti.

''TÜRKİYE, MISIR VE TUNUS YÜZDE 73'E VARAN DAHA UCUZ PAKETLERLE REKABET EDİYOR''

İngiliz basınınd yer alan haberlerde, ''Turistlerin saldırıya uğradığı Mısır ve Tunus ile darbe girişiminin yaşandığı Türkiye'ye dönük turist akışı yeniden canlandı.'' ifadelerine yer verilen haberde, bu ülkelerin yüzde 73'e varan daha ucuz paket turlarla İbiza, Mayorka ve Menorca gibi destinasyonlarla rekabet ettiği kaydediliyor.

İSPANYOL OTELCİLER FİYAT DÜŞÜRDÜ

İspanya'da otelcilerin turistleri tekrar çekmek amacıyla fiyatları düşürdüğüne dikkat çekilen haberde, Mısır ve Tunus'un ziyaretçi sayısının ortalama yüzde 40, 2016 yılında bombalı saldırılar ve darbe girişimi yaşanan Türkiye'de ise 3'te bir oranında arttığı belirtildi.



Bu Haber 25.09.2018 - 15:20:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.