İspanya turizmde hedef büyüttü

İspanya turizmde hedef büyüttü

İspanya’da canlanan turizm sektörünün 2019’un yüzde 95’ine ulaştığı belirtiliyor.


Turizm Güncel – Dış Haberler

İspanya'da turizm, yaşanan tarihi enflasyona rağmen, 2022'de tekrardan canlandı. Hızla toparlanan İspanya turizmi enflasyondaki artışa rağmen 2019'daki rekor seviyenin yüzde 95'ine ulaştı.

Ukrayna'daki savaş, zaten artmakta olan yakıt ve turist hizmetleri fiyatlarında ekstra bir artışa sebep olmuştu. İspanya Ekonomi Bakanlığının verilerine göre, bu sene iki basamaklı sayılara ulaşan enflasyon, ne yerel ne de uluslararası çapta turizme olan talepte bir gerilemeye sebep oldu.

Ekonomi Bakanlığının verilerine göre, Haziran ayında dış turizm, pandemi öncesi dönem olan 2019'un yüzde 90'ında kalırken; iç turizm yüzde 105'lik bir artışla 2019'un Haziran ayını geride bırakmıştı.

Bu durum hükümetin ekonomi kabinesinin, turizm tahminlerini tekrardan gözden geçirmesine sebep oldu ve hedef, pandemi öncesi dönem olan 2019'un yüzde 80'i iken, yapılan değişiklik ile 2019'un yüzde 95'ine çıkartıldı.   

İspanyol ekonomisinin kalesi olan turizmdeki bu olumlu veriler kamu borcuna, enflasyona ve düşük büyümeye rağmen turizmden elde edilen ihracat geliri sayesinde ülkenin yurt içi ekonomik faaliyetlerine devam edebildiği ifade ediliyor.



Bu Haber 29.11.2022 - 13:20:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.