İspanya şubat ayında ne kadar turist ağırladı?
İspanya’nın şubat ayında ve ilk iki ayda ağırladığı ziyaretçi sayısı açıklandı. Dünyanın en büyük kitle destinasyonlarından biri olan İspanya’nın üst üste iki aydır yüzde 15 dolayında artış yakalaması dikkat çekiyor.

Turizm Güncel – Dış Haberler
Şubat ayında İspanya’yı ziyaret eden turist sayısı geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 15,9 oranında artarak 5 milyona ulaştı. Ülkeye gelen ziyaretçi sayısı, pandemi öncesi yıl olan 2019’un da yüzde 14,15 üzerine çıktı.
Şubat ayında İspanya’ya en çok ziyaretçi gönderen ülke 939 binle Birleşik Krallık olurken onu 619 binle Fransa, 592 binle Almanya, 300 binle İtalya ve 238 binle Hollanda takip etti.
İki ayda 9,7 milyonu aştı
2024 yılının ocak-şubat aylarında İspanya’ya giden eden ziyaretçi sayısı ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 15,6 artarak 9 milyon 777 bin oldu. Bu rakamla İspanya, 8 milyon 777 bin ziyaretçi ağırladığı 2019 yılının aynı dönemini de yaklaşık yüzde 14 geride bırakmış oldu.
İspanya’nın geleneksel pazar lideri Birleşik Krallık iki aylık dönemde gönderdiği 1 milyon 773 bin ziyaretçi ile ilk sırada yer alırken, onu 1 milyon 190 binle Fransa, 1 milyon 143 binle Almanya, 625 bin ile İtalya, 465 binle Hollanda ve 322 binle Belçika takip etti.
İlgili Haberler

Avrupa'daki bayrak taşıyıcı havayolu firmasından iflas koruma başvurusu
Letonya merkezli airBaltic, ABD mahkemelerine iflas koruma başvurusu yaptı. Şirket, 350 milyon euroluk finansman taahhüdü sağlandığını duyurdu.

Avrupa'da otel yatırımlarında İstanbul zirveyi zorluyor! Kaç yeni otel projesi var?
İstanbul, Avrupa'da Londra'nın ardından en fazla otel projesinin yürütüldüğü ikinci şehir oldu. İl genelinde toplam 50 yeni otel yatırımının sürdüğü öğrenildi.

Rixos'un patronundan İstanbul çıkışı: Turizm potansiyelinin sadece 5'te 1'ini kullanıyor
Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, katıldığı bir canlı yayında turizm ve ekonomiye ilişkin açıklamalar yaptı. İstanbul'un turizm potansiyelinin sadece 5'te 1'ini kullanabildiğini belirten Tamince, Türkiye'nin turist sayısından çok turizm gelirine odaklanması gerektiğini söyledi. Tamince ayrıca Haliç'e yaptıkları Tersane İstanbul projesinin yatırım maliyetinin 100 milyar TL'yi aştığını belirtti.



%20(2).gif)

