İspanya kanunları çiğneyen turistin gözünün yaşına bakmayacak

İspanya kanunları çiğneyen turistin gözünün yaşına bakmayacak
Bu yıl Paskalya'da turizm sezonunu erken başlatmayı bekleyen, adanın imajını temizlemeyi ve daha saygılı bir turizm yaratmayı hedefleyen Mayorka, 'sarhoş turistlere' karşı da sert önlemler alacak.

Turizm Güncel – Dış Haberler

İspanya'nın ünlü turizm adası Mayorka'da oteller, erken Paskalya tatilinde daha fazla gelir elde etme umuduyla sezonu her zamankinden erken açıyor. Mayorka Otelciler Derneği Başkanı Pedro Marin, Paskalya döneminde otel doluluklarının geçen yıl olduğu gibi, yüzde 60-70 seviyelerinde olduğunu kaydetti. Paskalya sonrası nisan ortası gibi dolulukların yüzde 40-50 seviyesine düşeceğini kaydeden Marin, dolulukların nisan sonuna doğru yeniden yükseleceğini belirtti.

Alkol ve uyşturucuya karşı yeni cezalar

Öte yandan Mayorka, bölgede kuralları çiğneyen turistlere karşı bu yıl yeni cezalar uygulayacak. Özellikle uyuşturucu ve alkol ile ilgili yasaları ihlal eden turistler yeni cezalara çarptırılacak. 

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre sarhoşluk, vandalizm, hoparlör kullanımı ve kamusal alanlardaki diğer uygunsuz davranışlara ceza uygulayan yeni bir şehir düzenlemesi yer alıyor. Söz konusu düzenlemeyi ihlal edenler 3 bin euroya kadar para cezası ödemek zorunda kalacak.

Yeni yasaklar getirildi

Ayrıca Mayorka, meydanlarda, sokaklarda, mağazalarda ve toplu taşıma araçlarında içki tüketimini, sözde içki yarışmalarını, hoparlör kullanımını, kamusal alanlara işemeyi ve vandalizmi yasakladı. Halka açık yerlerde yiyecek, içecek veya diğer türdeki ürünlerin satışına artık izin verilmeyecek. 

Kuralların uygulanması ve adada asayişin sağlanması için Mayorka'daki 800 polis memuruna 300 daha ekleniyor.

"Saygılı davranış istiyoruz"

Kimse yüksek sesle dile getirmese de, yeni kuralların özellikle Playa de Palma'yı ziyaret eden turistlerin yarısından fazlasını oluşturan Alman turistleri hedef aldığı belirtiliyor. Geçen yıl kötü davranışlarından dolayı otellerinden atılan turistlerin yüzde 62'sinin Almanya'dan gidenlerden oluştuğuna dikkat çekiliyor. 

"Almanlara değer veriyoruz ve onların bizi ziyaret etmeye devam etmelerini istiyoruz" diyen Fundación Turisme de Palma de Mallorca 365'in başkanı Pedro Homar, Mayorka'yı parti için ziyaret eden turistlerin oranının küçük olduğunun altını çiziyor. Homar "Playa de Palma'da iyi vakit geçirmek kesinlikle güzel. Ancak ziyaretçilerin adamıza saygılı davranmasını ve kötü davranmamasını istiyoruz." diyor.

Yeni belediye başkanı savaş açtı

Palma'nın yeni muhafazakar belediye başkanı Jaime Martínez ise taşkınlığa karşı savaş açıyor. Bölgede emniyeti daha fazla artırmak isteyen Martinez "Lokal sakinler ile turistler arasında karşılıklı saygıya dayanan birinci sınıf bir seyahat destinasyonunu" yaratmak istediğini ifade ediyor.


Bu Haber 30.03.2024 - 09:38:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.