İspanya, alkol ve eğlence merkezli turizmden rahatsız

İspanya, alkol ve eğlence merkezli turizmden rahatsız

Playa de Palma'da turizm sektörü, tek derdi içki içip eğlenmek olan turist profilinden rahatsız.


Turizm Güncel - Dış Haberler

İspanya'nın özerk Kanarya Adalarına Bağlı Mallorca Adasının Playa de Palma bölgesi, parti ve eğlence merkezli turizmden kurtulmak için mücadele ediyor.

İçki ve eğlence düşkünü bu turist profilinin saat 10.00'da otele giriş yapmasının üzerinden birkaç saat geçmeden zil zurna sarhoş olduğunu ve yürüyemez hale geldiğini belirten bölgedeki turizmciler, restoranların ve bazı eğlence mekanlarının bu müşteri tipinden kurtulmak için 'kıyafet kodu' getirmek zorunda kaldığını belirtti.

“İki yılın ardından yine aynı turist profili, bu sefer daha da kötü”

Ultima Hora’da yer alan habere göre Playa de Palma bölgesinde faaliyet gösteren turizmciler, bu sorumsuz ve yıkıcı turizme karşı yetkililerden yardım istiyor. Pandemi sonrasında kısıtlamaların kalkması ile birlikte bölgedeki diskoların ve barların açıldığını belirten turizmciler, "İki yılın ardından yine aynı turist profili ile karşı karşıyayız. Durum şu anda eskisinden de kötü. Adeta déjà vu yaşıyoruz." diyorlar.

"Acı çekiyoruz"

Palma Beach'in CEO'su Juan Miguel Ferrer ve genel müdürü Pedro Marín, "Nisan ayı, sarhoş turistlerin olmadığı, son derece verimli bir aydı. Ancak 10 Mayıs itiabriyle sadede sarhoş olmak ve eğlenmek için gelen turist profilinden dolayı acı çekiyoruz. 2020'de getirilen düzenleme işe yaramıyor. Çünkü sorun alkol servisi yapılan mekanlarda değil, açık alanlarda ve yollarda tüketilen alkolde." değerlendirmesini yapıyor.

Mekanlar kıyafet kosu getirmeye başladı

Sarhoş turistlerden uzak durmaya çalışan bölgedeki restoranlar ve barlar, kıyafet kodu getirmeye başladı. Gündüzleri gevşek davranılsa da, mekanlara akşamları gömleksiz girilmesine veya t-shirt ile girilmesine izin verilmiyor. İşletmeler bir yandan bunu yaparken, bir yandan da emniyet kuvvetlerinin kontrolleri sıkılaştırmasını ve ihlallerde kesilen cezaların anında tahsil edilmesini istiyor.



Bu Haber 25.06.2022 - 21:11:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.