İspanya 1.3 milyon turist kaybedecek

İspanya 1.3 milyon turist kaybedecek

Thomas Cook'un iflası sonrası 500 otelin kapanacağı haberiyle gündeme gelen İspanya'nın, sadece bu sonbahar ve kış döneminde 1.3 milyon ziyaretçi kaybı yaşayacağı belirtildi.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Thomas Cook'un iflası diğer resort destinasyonları gibi İspanya'yı da ciddi şekilde etkiledi. Şirketin iflasından dolayı, sadece sonbahar ve kış döneminde. bu ülkenin 1.3 milyon ziyaretçi kaybedeceği belirtiliyor.

‘’Yüz milyonlarca euro kayıp anlamına geliyor’’

BBC'ye konuşan İspanya Otelciler Konfederasyonu Başkanı Ramón Estalella, Thomas Cook'un iflası nedeniyle 500 otelin kapılarını kapattığını ve bunu yüz milyonlarca euro kayıp anlamına geldiğini ifade etti.

İspanya, turiz alt yapısı çin 500 milyon euro daha harcayacak

İspanya hükümeti ise iflastan etkilenen şirketler için oluşturduğu 300 milyon euroluk krediye ek olarak yeni bir adım daha atıyor. Buna göre İspanya, 300 milyon euroluk yardım paketine ek olarak, ülke turizminin alt yapısını geliştirmek için 500 milyon euroluk bir bütçe daha ayırdı.

4 bin 300 kişi işini kaybedecek

Thomas Cook'un iflası nedeniyle sadece Kanarya Adaları'nın ziyaretçi kaybının 400 bin civarında olacağı belirtiliyor. İflastan dolayı kapanan otellerde 3 bin 400'ün üstünde çalışanın işini kaybedeceği tahmin ediliyor.

‘’Daha büyük bir risk alamayız’’

Ramón Estalella, ''Daha büyük bir risk alamayız. Hava yolu şirketlerinin maliyetleri düşürüp slot sayılarını arttırmaları için bir şeyler yapılması gerekiyor Ayrıca, otelcilerin Thomas Cook'a kestiği ancak parasını alamadıkları faturaların KDV'sini ödemesi de adaletli değil .'' dedi.

Thomas Cook'un İspanya'daki en büyük iştiraklerinden, 700 kişinin çalıştığı bir şirket ise, ''Thomas Cook'un en büyük mağduru biziz. Yaz aylarından bu yana ödeme alamamıştık. Şimdi araftayız.'' açıklamasında bulundu. Palma merkezli destinasyon yönetim şirketi, Thomas Cook'un hemen ardından iflas etmişti. Şirketin borcunun ise 57 milyon euro olduğu belirtildi.

Boş oteli bekliyorlar

Thomas Cook'un iflası nedeniyle içinde hiç müşteri bulunmayan bir otelin çalışanı ise, ''Otelde hiç müşteri yok. Ancak İspanya yasalarına göre haftada 40 saat buraya gelmek ve beklemek durumundayız. Dava sonuçlanana kadar bu şekilde devam edecek. Eğer otele gitmezsek, bizi istifa etmiş kabul edecekleri için hiçbir hak iddia edemeyeceğiz'' diyor.



Bu Haber 14.10.2019 - 13:29:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.