Irkçı partinin reklamını yapan Alman acenteye soruşturma 

Irkçı partinin reklamını yapan Alman acenteye soruşturma 
Aşırı sağcı parti Almanya için Alternatif Partisinin (AfD) reklamını yapan acenteyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletine bağlı Hechingen şehrinde bulunan Simon Reisebüro isimli TUI acentesinin sahibi Johannes Simon'un, acentesinin önünde AfD'nin reklamını yapması ülkede tartışma yaratmıştı.

Acentenin önüne asılan ve polis tarafından el konulan afişlerde, Federal Hükümetin üyeleri 'akıl sağlığını yitirmekle' itham ediliyor ve "Yalan söyleme, hile yapma, devlet rekabete tolerans göstermez." ifadeleri kullanılıyordu. Söz konusu acente sahibi daha önce "Yeşil seçmenler burada hoş karşılanmıyor." yazdığı için TUI tarafından uyarılmıştı.

afd

Haber ajansı DPA, savcının söz konusu afişlerle ilgili olarak acentenin sahibi hakkında soruşturma başlattığını yazdı. 

TUI ve Best Reisen de Johannes Simon'u aşırı sağcı partinin reklamını yaptığı içim uyardı. TUI, aynı olayın tekrar etmesi durumunda acentenin sözleşmesinin feshedileceğini bildirmişti.  
Konuya ilişkin haberlerin medyada çıkması üzerinde AfD yandaşları 72 yaşındaki Johannes Simon'a destek olmak için tatillerini burada satın almaya başlamış ve acentenin satışlarında büyük artış kaydedilmişti. 

Simon ise haberlerin ardından afişleri kaldırmış, AfD milletvekili adayına acentesinde büro vermekten vazgeçmiş ve TUI ile çalışmaya devam etmek istediğini söylemişti.


Bu Haber 30.08.2023 - 10:04:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.