İrina Turina: Rusya'da Türkiye tatili talebi frene bastı

İrina Turina: Rusya'da Türkiye tatili talebi frene bastı
Rusya'da Türkiye'ye dönük tatili talebinin frene bastığı belirtiliyor. Nedeni ise dönüşte yaşanacak zorluklar ve bazı belirsizlikler.

Rusya'dan Türkiye'ye uçuşların başlamasıyla seyahat sektöründe ortaya çıkan heyecan, yerini 'ihtiyatlı' açıklamalara bıraktı. Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Basın Sözcüsü İtina Turina, Türkiye turlarına dönük talepte frene basıldığını ifade etti.

TürkRus'un aktardığı habere göre İrina Turina, koronavirüs önlemleri nedeniyle Türkiye’ye gidiş-dönüşte yaşanan bazı zorluklar yüzünden talepte düşme eğilimi görüldüğünü söyledi.

''İnsanlar tatili bu sıkıntılarla geçirmek istemiyor''

Turina, “Rusyalılar Türkiye’ye giriş şartlarını tam olarak anlamıyor. Yüksek ateşleri çıkarsa gözlem altında tutulacaklarından korkuyorlar. Rusya’ya geri dönüşte belge (test) almak da istemiyorlar. Bunlar hem zaman ve para harcanması hem de uğraşmak demek. İnsanlar tatili bu sıktıntılarla uğraşarak geçirmek istemiyorlar” dedi.

Turina, Türkiye'ye giriş koşullarının turistler için daha da açıklığa kavuşturmak ve basitleştirmek için gerekli adımlar atılana kadar, turlar için taleplerde beklenen büyük artışın olmayacağını savundu.

Rus turistlerin Türkiye’ye girişinde koronavirüs testi istenmiyor.

Türkiye ziyareti planlayanlara tavsiyeler yayınlayan Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği, Rus turistlerin ülkeye giriş esnasında vücut sıcaklığının ölçüleceğini, bu yüzden koronavirüs testine gerek olmadığını belirtmişti.

Geçen hafta Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin açıklamasında, “Yolcular uçuş sırasında, kişisel bilgi, koltuk numarası, Türkiye’de bulunacakları yerin adresi, iletişim bilgileri ve belirtilerle ilgili verileri içerecek anketi eksiksiz olarak doldurmaları gerekiyor. Yolculara, Covid-19 ile ilgili bilgi verilecek. Uçakta Kovid-19 şüphesi olan yolcunun tespit edilmesi durumunda uçak içinde gereken tüm prosedürler uygulanacak. Havalimanı terminalinde pasaport kontrolü öncesinde her bir yolcunun vücut sıcaklığı ölçülecek” ifadesine yer verildi.

Yüksek vücut sıcaklığına sahip yolcuların belirtilerinin inceleneceği, Covid-19 belirtileri olan kişilerin karantinaya alınacağı ve muayene için hastaneye gönderileceği kaydedildi.

Büyükelçilik, “Yolculara Covid-19 teşhisinin konması durumunda, bu kişiler ve uçakta yakınında oturanlar dahil onlarla temasta bulunanlara ilişkin tüm bilgiler Rusya Sağlık Bakanlığı’na iletilecek” dedi.

Covid-19 hastası olduğu kesinleşen kişiyle temasta olan herkesin 14 günlük karantinaya alınacağı kaydedildi.

Koronavirüsün tespit edilmemesi durumunda tüm yolcuların Türkiye’de uygulanan kurallara uyma şartıyla havalimanından çıkabileceği belirtilen açıklamada, “Türkiye havalimanlarında koronavirüs testi zorunlu olmayacak, koronavirüs testi yapıldığına dair belge istenmeyecek. Aynı zamanda basının verdiği bilgiye göre ülkenin büyük havalimanlarında (Antalya, Dalaman, İzmir ve İstanbul) teşhis merkezleri kuruldu, isteyen herkes bu merkezlerde ücret karşılığında koronavirüs testi yapabilecek, bedeli 15 avro olacak” dendi.

''Sağlık sigortası alın' tavsiyesi

Rus vatandaşlara Türkiye şehirlerinde maske zorunluluğu olduğunu hatırlatan ve bu kurala uymayanlara para cezası verileceği uyarısında bulunan Büyükelçilik, vatandaşların Türkiye’ye gitmeden önce sağlık sigortası satın alma tavsiyesinde bulunarak, “Sigortalar, uçak bileti alındığında tur operatörlerden, pasaport kontrolü öncesinde havalimanlarında ve internet üzerinden sağlanabilecek” ifadesini kullandı.



Bu Haber 05.08.2020 - 11:03:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.