İran Turizm Ofisi Direktörü: Türkiye sadece Antalya’dan ibaret değil

İran Turizm Ofisi Direktörü: Türkiye sadece Antalya’dan ibaret değil
İranlı yetkililer, geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelerek turizmcilerle bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmelerde Türkiye ile İran arasında yapılacak işbirlikleri masaya yatırıldı.


Eda Özsoy – Turizm Güncel

Turizm Güncel Gilan Kenti Turizm Direktörü Reza Alizadeh ile görüştü. Hazar Denizi’ne konumlanan Gilan’ın İran’daki turizm merkezleri arasında bir numara olduğuna değinen Alizadeh, kentte binlerce yıllık tarihi yapılar ve bakir bir tabiata sahip olduğuna dikkat çekti.

İRAN İLE TÜRKİYE BİR KÖPRÜ OLUŞTURABİLİR

Turizmin dinamik bir unsur olduğuna dikkat çeken Reza Alizadeh, İran’ın da bu çerçevede kapılarını açmaya başladığına değindi. Türkiye ile İran’ın bir köprü olabileceğini kaydeden Alizadeh,  “Hem Avrupa hem de Asya için köprü unsuru bulabiliriz. İki tarafta da çok potansiyeli var. Ambargo kalktıktan sonra hemen irtibata geçip, rahatça ülkemize turistleri cağıracağız. Bundan sonra daha da yakın olacağız” dedi.

 İSTANBUL BİR NUMARA

Türkiye’nin sadece Antalya’dan ibaret olmadığını savunan Alizadeh, bu konuda yaşanan uçak sıkıntısıyla ilgili sorumuzu yanıtlamak istemedi. Türkiye’de başka şehirler üzerinde yoğunlaştıklarını kaydeden Alizadeh, “Örnegin İstanbul bizim için çok önemli.. İstanbul ve etrafı çok güzel. Tarihi kültür ve islamı ögelerin hepsini birlikte barındırıyor İstanbul…Bu nedenle İstanbul’a ağırlık verebiliriz” diye konuştu.


Bu Haber 04.05.2015 - 20:16:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.