İran duyurdu: Ukrayna uçağı İran füzesiyle vuruldu

İran duyurdu: Ukrayna uçağı İran füzesiyle vuruldu

Perşembe günü İran’ın başkenti Tahran yakınlarında düşen Ukrayna Hava Yolları’na ait uçağın, İran füzesiyle yanlışlıkla vurulduğu ortaya çıktı.


176 kişinin öldüğü İran’daki uçak kazasıyla ilgili İran’dan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamalarda, uçağın yanlış ateşlenen bir füze tarafından vurulduğu açıklandı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından yapılan açıklamada, ''Silahlı Kuvvetlerin yaptığı iç soruşturmada, 176 masum insanın ölümüne neden olan Ukrayna uçağının düşmesine, hatalı oateşlenen füzenin neden olduğu anlaşılmıştır. Bu trajediyi ve affedilmez hatayı tespit etmeye ilişkin soruşturmalar devam ediyor.'' denildi.

Ukrayna'dan ilk açıklama

İran'ın 'Ukrayna uçağı yanlışlıkla füzeyle vuruldu' açıklamasının ardından bir açıklama da Ukrayna'dan geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodımır Oleksandrovıç Zelenskıy, Twitter'dan yaptığı açıklamada, ''Bu sabah gerçekler ortaya çıktı. Ukrayna, düşen uçakla ilgili İran'ın tamamen suçlu olduğunu kabul etmesinde ısrarcı. İran'dan, sorumluları adalete teslim etmesini, cesetleri Ukrayna'ya teslim etmesini, tazminat ödemesini ve resmi bir özür dilemesini bekliyoruz. Gecikmeksizin; engelsiz, açık ve eksiksiz bir soruşturma yürütülmesini bekliyoruz.'' ifadelerini kullandı. 



Bu Haber 11.01.2020 - 08:45:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.