Intourist’i satın almak için hangi şirketler teklif verdi?

Intourist’i satın almak için hangi şirketler teklif verdi?

Thomas Cook’un iflasıyla birlikte Intourist’in yola nasıl devam edeceğine ilişkin belirsizlik hakimdi. Thomas Cook’un atılan kayyum, teklifleri toplamaya başladı.


TurizmGüncel

Thomas Cook’un iflasının ardından gözlerin çevrildiği Intourist’in satışı için harekete geçildi. Thomas Cook’un tasfiyesi için atanan İngiltere’deki kayyum idaresi, şirketi satmak için teklifleri toplamaya başladı.

Kimler teklif verdi?

Intourist’i satın almak iAnex Tour’un sahibi Neşet Koçkar,  DER Touristik’i de bünyesinde barındıran Rewe Grubu, Çinli yatırım şirketi Fosun ve Rusya’dan bir şirketin kayyuma teklif verdiği öğrenildi. 

Söz konusu şirketlerden hangisinin Intourist için ne kadarlık bir teklif verdiği veya şirketi kimin alacağı henüz bilinmiyor. Ancak Intourist ile ilgili belirsizliğin kısa süre içinde ortadan kalkması bekleniyor.

Bilindiği üzere Neşet Koçkar, Thomas Cook iflas etmeden önce yüzde 8 hisse alarak şirketin ikinci büyük hissedarı durumuna gelmişti. Intourist’in satışı sürecinde Neşet Koçkar ya da yüzde 18’le Thomas Cook’un en büyük hissedarı durumundaki Fosun için kayyumun nasıl bir yol izleyeceği henüz bilinmiyor.

Intourist



Bu Haber 18.10.2019 - 22:44:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.