Intourist Genel Müdürü Topolkaraev: İyiliği de kötülüğü de unutmayız

Intourist Genel Müdürü Topolkaraev: İyiliği de kötülüğü de unutmayız

Thomas Cook-Intourist'in tepe yönetimi, Antalya'da otelcilerle bir araya geldi. Intourist Rusya Genel Müdürü Viktor Topolkaraev'in ''Güçlü bir hafızamız var, iyiliği de kötülüğü de unutmayız.'' şeklindeki açıklaması dikkat çekti.


TurizmGüncel

Intourist Thomas Cook Rusya, Antalya-Belek'te bulunan Max Royal Hotel'de 200 otelci ve gazetecilerin katıldığı bir toplantı gerçekleşirdi. Toplantıya Intourist CEO'su Vhadar Stayanov, Genel Müdürü Victor Topolkaraev, Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bölükbaşı ile şirketin Türkiye partneri Sarpedon Tour Genel Müdürü Behice Coşkun Çakır katıldı.

STAYANOV: 2019 İLE İLGİLİ GELİŞMELER OLUMLU

Thomas Cook grubu içideki genel gelişmelerle ilgili bilgi veren CEO Vhadar Stayanov, 2018 yılında Türkiye dahil, farklı destinasyonlarda artışlar kaydedildiğini, ancak karlılık anlamında beklentinin biraz altında kalındığına işaret etti. Stayanov, ayrıca, 2019 yılı ile ilgili gelişmelerin çok olumlu olduğunu da dile getirdi.

topolkaraev1_1

TOPOLKARAEV: TÜRKİYE'YE 672 BİN TURİST GÖTÜRDÜK

Intourist Rusya Genel Müdürü Victor Topolkaraev ise konuşmasında daha çok Türkiye üzerinde durdu. Thomas Cook Intourist'in 2018 Türkiye hedefine yaklaştığını belirten Topolkaraev, ''Türkiye için sene başında 720 bin yolcu hedeflemiştik. Sezonu 672 bin yolcu ile kapatıyoruz. Bunun 118 bine yakını Dalaman bölgesine götürdüğümüz yolcular. Dalaman'da yüzde 45 pazar payı ile Rusya'da açık ara birinciyiz.'' dedi.

INTOURİST, TÜRKİYE'DE YÜZDE 50 BÜYÜDÜ

Rusya seyahat pazarı bu yıl yüzde 8-10 büyürken, Intourist'in Türkiye destinasyonunda yüzde 50 büyüdüğüne dikkat çeken Topolkaraev, ''Geçtiğimiz yıl Türkiye'ye 450 bin civarında yolcu getirmiştik. Bu yıl sayı 672 bine ulaştı. Ancak finansal anlamda rakamlar çok olumlu değil. Bu yıl herkes için sıkıntılı bir sezon oldu.'' ifadelerini kullandı.

''TÜRKİYE LOKOMOTİF OLDU''

Sezonun sıkıntılı geçmesinin bir nedeninin talebi aşan uçak planlaması olduğunu söyleyen Victor Topolkaraev, şunları söyledi:

''Ancak bundan daha önemli etken, rublenin dolar karşısında değer kaybetmesi ve otellerin fiyatları arttırması. Finansal kayıpların nedenleri bunlar. Öte taraftan, 2018 yılına bakarak değerlendirme yapmak çok sağlıklı değil. Bu, uzun soluklu bir mücadele. 2013'te 300 bin olan Intourist'in toplam yolcu sayısı 2018'de 1.2 milyona ulaştı. Bu ciddi bir sıçrama ve bu sıçramanın lokomotifi Türkiye. Çünkü Türkiye'de, 30-40 binli sayılardan 700 bin seviyesine yaklaştık. Bu ciddi bir büyüme ve arkası gelecek elbette.

2019 HEDEFİ 950 BİN

Önümüzdeki yıl için 950 bin civarında bir hedef görülüyor. Bu yıl içinde 16 bölgeden Türkiye'de uçtuk. Önümüzdeki yıl bunlara 4 bölge daha ekleyeceğiz.''

''FİYAT SAVAŞINI BİZ BAŞLATMADIK, BİZ BİTİREMEYİZ''

Bu yıl pazarda ciddi bir fiyat kavgası yaşandığını belirten Topolkaraev, ''Fiyat savaşını biz başlatmadık. Dolayısıyla bu savaşı bitirecek taraf olma şansımız da yok. Pazarın gerçekliğine göre hareket ediyorsunuz. Hem otelcilere, hem de uçak şirketlerine karşı sorumluklarınız var. Bir risk alarak o ürünü satmaya çalışıyorsunuz. Bazen fiyatları çok düşürmek gerekiyor. Diğer türlü, sorumluluklarınızı yerine getiremeyebiliyorsunuz. Bu, pazarın gerçekliği.'' şekinde konuştu.

''AVRUPA'DA OLAN ŞEYLER RUSYA'DA DA OLACAK''

Rusya seyahat pazarı ile ilgili Avrupa'dan örnek veren Topolkaraev, dikkat çeken ifadeler kullandı:

''Pazarda bir sürü tur operatörü var ve herkes pastadan payını almaya çalışıyor. Yıllar önce, Avrupa'da çok sayıda tur operatörü vardı. Zaman geçtikçe bu sayılar azaldı. Birkaç büyük tur operatörü kaldı. Diğerleri ya küçüldü ya da elendi.

Benzer şeyler kaçınılmaz olarak Rusya'da da olacak. Finansal olarak güçlü yapılar ayakta kalıyor. Diğerleri ya şekil değiştiriyor ya birleşiyor... Böylesi pazarın sağlığı açısından belki de daha iyi. Çünkü fiyat kavgası bitiyor ve belli bir kalite geliyor. Sonuçta ucuza sattığınız ürünün her zaman kaliteli olma şansı yok.''

topolkaraev1

''PLANLARIMIZI BAŞKALARININ PLANLARINA ENDEKSLİ YAPMIYORUZ''

Rusya pazarının 2019'da ne kadar büyüyeceği şeklindeki bir soruya ise Topolkaraev, ''Rusya pazarının bu senekinden daha fazla büyüyeceğine dair bir beklenti yok. Ancak biz planlarımızı başkalarının planlarına endeksli olarak yapmıyoruz. Uzun vadeli planlar yapıyor ve her yıl bu planlar doğrultusunda çalışma yürütüyoruz. Bu yolda, kazandığınız da olacak, para kaybettiğiniz de. Uzun bir yola çıktık ve hedefimiz Rusya pazarının bir numarası olmak. Bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz.''

YZIN DESTK VEREN OTELLERİ KIŞ OPERASYONLARI İLE DESTEKLEYECEK

Toplantıda Vikktor Topolkaraev'in yaptığı önemli açıklamalardan biri de Intourist'in kış operasyonları oldu. Intourist'in sezonda kendisini destekleyen otelcilere kışın destek vereceğini açıklayan Topolkaraev, ''Tur operatörleri açısından kış operasyonları çok karıl operasyonlar değil. Ancak yazın destek veren partnerlerimize kışın destek vermek bir görev bizim için. Bu operasyonu bu amaçla yürüteceğiz. Bize destek veren otelcilere teşekkür ederim.'' dedi.

''İYİLİĞİ DE KÖTÜLÜĞÜ DE UNUTMAYIZ''

Yaz sezonunda destek vermeyen otelcilere de seslenen Topolkaraev, ''Bizim hafızamız çok güçlü. İyiliği de kötülüğü de unutmayız. Herkesle iyi geçinmek isteriz ancak bu işler karşılıklı. Daha çok destek aldığımız otelcilerimize daha fazla destek verecek, destek göremediğimiz otelcileri de hafızamızın bir tarafında tutacağız.'' ifadelerini kullandı.



Bu Haber 11.10.2018 - 12:12:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.