Instagram ünlüleri tatil tercihinde düşünüldüğü kadar etkili mi?

Instagram ünlüleri tatil tercihinde düşünüldüğü kadar etkili mi?

Son yıllarda sayları durdurulamaz bir şekilde artan Instagram fenomenleri, bu kişilerin insanların tatil tercihinde etkili olduğuna ilişkin kanaati de güçlendidi. Peki gerçekten öyle mi?


TurizmGüncel - Dış Hablerler

Z kuşağının yalnızca yüzde 7’si

İngiltere'de yapılan bir araştırma, insanların tatil tercihini belirlemesinde Instagram fenomenlerinin sanıldığı kadar büyük etkiye sahip olmadığını gösterdi. Araştırma, Instagram fenomenlerinin insanların tatil tercihini belirlemede Milenyum kuşağında yüzde 20, Z kuşağında ise yüzde 7 etkiye sahip olduğunu gösterdi.

Başı TV proglamları ve filmler çekiyor

Medya ajansı eight&four tarafından İngiltere'de 2 bin yetişkinle yapılan araştırmaya göre, İngilizlerin tatil yeri seçiminde en çok etkilendikleri mecralar yüzde 25 ile TV programları ve sinema filmleri. Bu oran, milenyum gençliğinde yüzde 31, Z kuşağında ise yüzde 29 olarak ölçüldü. Katılımcıların yüzde 14'ü tatile gideceği yeri seçerken TV reklamlarından, yüzde 10'u ise sosyal medya reklamlarından etkilendiğini belirtiyor.

Milenyum kuşağı için Instagram ve Snapchat önemli

25-35 yaş aralığındaki insanları tanımlamak kullanılan milenyum kuşağı, tatil tercihinde yüzde 20 ile en çok Instagram ve Snapchat'ten etkilendiğini söylerken, Z kuşağında (1995-2005 yılları arasında doğanlar) bu oran yüzde 7'ye düşüyor.

Sosyal medya reklamları için de durum benzer

Bu iki kuşağın tatil tercihleri söz konusu olduğunda sosyal medya reklamları da benzer bir yere sahip. Milenyum kuşağının yüzde 23'ü sosyal medya reklamlarından etkilenirken Z kuşağında bu oran yalnızca yüzde 9.

Netflix ve benzeri mecralar öne çıkmaya başladı

eight&four Pazarlama Müdürü Caroline Brosnan, TV programlarının ve sinema filmlerinin insanların tatil tercihinde önemli etkiye sahip olmasını Netflix tarzındaki yeni mecralara bağlıyor. Bu mecralardaki programların istenen yelere ilişkin zengin bir içeriğe sahip olduğunu belirten Brosnan, her yaştan tüketicinin buralara seyahat etmek için ilham aldığını kaydetti.

Z kuşağı arkadaş/akraba görüşleri ile fiziksel medyaya önem veiyor

Araştırma ayrıca, tatil tercihinin oluşmasında fiziksel medya (broşür, kitapçık) ve gerçek kişilerin artan etkisine de dikkat çekiyor. Buna göre, 18-24 yaş aralığındaki Z Kuşağının yüzde 29'u tatil tercihi için ailesine ve arkadaşlarına soruyor. Yüzde 20'lik bir kesim ise broşürleri inceliyor. Sıra rezervasyona geldiğinde ise, Z kuşağının yüzde 27'si bir acenteden tatilini yüz-yüze görüşerek satın alıyor.



Bu Haber 16.07.2019 - 15:04:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • MuratGencer 16.07.2019 - 05:39

    Kesinlikle doğru ve bizim de ajans olarak rağbet etmediğimiz bir pazarlama stratejisi. Tüketici bunun reklam olduğunu çok iyi biliyor. Şeffaf olmak en doğru şey. Sosyal medyayı yönetin, misafirlerinizi etkileşime sokun, onları marka savunucunuz olarak kullanın, şeffaf olun, bencil olmayın. Bu taktirde kimseye ihtiyacınız olmaz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.