İngiltere'nin kararı 2022 rezervasyonlarını nasıl etkileyecek?

İngiltere'nin kararı 2022 rezervasyonlarını nasıl etkileyecek?
İngiliz turizmciler, İngiltere'nin aldığı seyahat öncesi test kararının 2022 rezervasyonları açısından 'mideye atılan bir yumruk' olarak tanımladı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'nin aldığı yeni seyahat kararı turizm sektöründe tedirginlik yarattı. Turizmciler, alınan kararı 'mideye atılan yumruk' olarak niteledi.

Michael Gooley: Aşırı tepki

Trailfinders'un kurucusu Michael Gooley, sektör için bir başka sarsıcı karar alındığını belirtti. Omicron varyantına karşı aşırı tepki verildiğini ileri süren Gooley, "Omicron varyantı ilk olarak Güney Afrika'da tanımlansa da, İngiltere'de de haftalardır görünmeden ortalıkta dolaşıyor olabilir.” dedi.

"Vakaların sadece yüzde 1’i tatilden"

Uluslararası seyahatlere katı koşullar getirilmesinin yayılmayı durdurmayacağını ileri süren Gooley, “1000'den fazla personelle yaptığımız araştırma, 20 ayda yapılan 2 bin 600 seyahatte 200'ü aşkın covid vakasının tespit edildiğini ve bunlardan yalnızca yüzde 1'inin virüsü yurt dışında kaptığını ortaya koydu. Bu, virüsün tatillerde yayılmadığının bir göstergesi. Glasgow'dan Londra'ya gelen yolcular kontrol edilmezken, Omicron varyantının görülmediği ülkelere kısıtlama getirmenin hiçbir anlamı yok. Her ani karar ve kurallardaki her değişiklik belirsizliği beraberinde getirir ve turizm sektörü için belirsizlik olabilecek en kötü şey." ifadelerini kullandı.

Gary Lewis: Sektörün midesine atılmış yumruk

1.200 acenteyi temsil eden The Travel Network Group'un CEO'su Gary Lewis ise, alınan son kararın Noel öncesi sektörün midesine atılmış bir yumruk olduğunu söyledi. İstedikleri şeyin verilere dayalı sakin ve orantılı adımlar olduğunu kaydeden Lewis, "Eğer hükümet ulusal öneme sahip kararlar alıyorsa etkilenen sektörleri desteklemek için her şeyi yapmalı." dedi.

"Acenteler gelir olmadan borçlar ve iptallerle cebelleşiyor"

Seyahat şirketlerinin pandemi döneminde müşterilere hizmet vermek için dev borçların altına girdiğine işaret eden Gary Lewis, seyahat şirketlerinin gelir elde etmeden iptaller ve borçlarla cebelleştiğini kaydetti: Lewis, "Alınan kararın etkilerine karşı seyahat acentelerinin hayatta kalmasını sağlayabilmek için bir finansman paketine ihtiyaç var. Bunlar; direkt finansal desteği, borçların ve vergilerin ötelenmesi ve acentelere hibe sağlanması şeklinde olmalıdır." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 07.12.2021 - 09:49:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.