İngiltere’den Türkiye’ye tatile geleceklere ‘tavsiye’ mektubu

İngiltere’den Türkiye’ye tatile geleceklere ‘tavsiye’ mektubu

İngiliz hükümeti, Türkiye’ye tatile gelen vatandaşların hastalandığı haberlerinin ardından bir tavsiye mektubu yayınladı.


Türkiye’ye tatile gelen İngiliz turistlerin kolibasili, salmonella ve benzeri bakteriler sebebiyle zehirlendiği iddiaları üzerine İngiltere’den resmi makamlar açıklama yaptı

Sözcü’de yer alan habere göre, İngiliz turistlerin gözde tatil destinasyonlarından olan Türkiye’ye tatile gelenlere yönelik İngiliz hükümeti bir “tavsiye” metni gönderdi. İngiliz hükümeti tatile gidecek vatandaşlarının güneş kremi sürmesini, su içmesini ve muz yemesini söyleyerek sağlıklı bir tatil tavsiyesinde bulundu.

İngiliz hükümetinin sağlıklı gıdalar listesinin başında peynir, yoğurt ve süt gibi “güvenli” gıdalar da bulunuyor. Yetkililer bu yılın başından beri en az 241 salmonella vakasının tespit edildiğini de açıkladı. İngiliz tatilcilerin gözleri önünde pişen yemekler ve kabuklu meyveleri tercih etmesi gerektiğini belirten yetkililer, “İklim değişikliği sebebiyle çok ciddi sivrisinek nedenli enfeksiyonlar oluşabilir” açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz aylarda Antalya’ya tatile gelen 200’den fazla İngiliz turist kaldıkları 5 yıldızlı otelde zehirlendiklerini iddia ederek dava açacaklarını ifade etmişti.



Bu Haber 09.08.2023 - 17:01:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.