İngiltere'den seyahat sektörünü rahatlatan açıklama: Anlaşmasız Brexit olsa da...

İngiltere'den seyahat sektörünü rahatlatan açıklama: Anlaşmasız Brexit olsa da...
İngiltere Hükümeti'nden, Avrupa Birliği’nden anlaşmasız ayrılma ihtimalinin güçlendiği son günlerde seyahat sektöründe ortaya çıkan kaygıları yatıştıran bir açıklama geldi. Buna göre, anlaşmasız ayrılma olması durumunda dahi AB ülkeleri ile İngiltere arasındaki uçuşlar eskisi gibi gerçekleştirilecek.

TurizmGüncel – Dış Haberler

İngiltere Hükümeti, son günlerde sıkça gündeme gelen ‘anlaşmasız Brexit’ ihtimalinin seyahat sektöründe yarattığı panik havasını yatıştıran bir açıklama yaptı. Buna göre, Avrupalı hava yolu şirketleri, Brexit’in anlaşmalı ya da anlaşmasız olmasından bağımsız olarak İngiltere uçuşlarını aynı koşullar altında sürdürebilecek.

Anlaşmasız Brexit ihtimalinin güçlenmesi sonrası, uçuş kurallarında değişme yaşanma ihtimali seyahat sektöründen tepki çekmişti.
Hükümet’in bu açıklaması, Avrupa Komisyonu tarafından önümüzdeki günlerde oylanacak yasa tasarısının karşılıklı olarak destekleneceği anlamına geliyor. Komisyonun onaylayacağı tasarı, İngiliz hava yolu şirketlerinin Avrupa hava sahasını kullanmaya ve Avrupa ülkelerine uçuş düzenlemeye devam edebilmesini içeriyor.

İNGİLİZ ACENTELER: MİLYONLARCA SEYAHATÇİ İÇİN İYİ HABER

Konuya dair bir açıklama yapan İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA) CEO’su Mark Tanzer, “Hükümetten gelen açıklama, AB’den ayrılma süreci nasıl ilerlerse ilerlesin seyahatçilerin rahat bir şekilde tatil satın almaya devam edebileceği anlamına geliyor.” ifadelerini kullandı.

Avrupa’nın İngiliz seyahatçilerin en popüler destinasyonu olduğunu belirten Tanzer, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Her yıl İngiltere’den Avrupa’ya 58 milyon seyahat gerçekleştiriliyor. Her 5 kişiden 3’ü bu yıl Avrupa’ya seyahat etmeyi planlıyor. Bu sebeple seyahatçilerin uçuşlarında herhangi bir sorun yaşamayacaklarına dair güvence almaktan memnun olacağını düşünüyoruz.

Avrupa Birliği ve İngiltere’nin anlaşmalı bir ayrılık üzerinde karar kılması durumunda, 2020 yılının sonuna kadar seyahat sektöründe tüm kurallar aynı kalacak. Bu geçiş sürecinin ardından üzerinde iyice düşünülmüş yeni kurallar yürürlüğe girecek. Hükümet anlaşmasız ayrılık durumuna da hazırlandıklarını açıklasa da, ABTA olarak politikacıların anlaşmasız ayrılığı önlemek için çalışmasını temenni ediyoruz.”


Bu Haber 08.03.2019 - 13:41:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.