İngiltere’den Rus hava yolu şirketine uygulanan yaptırımları kaldırma kararı

İngiltere’den Rus hava yolu şirketine uygulanan yaptırımları kaldırma kararı

İngiltere, hava yolu şirketleri için yedek parça temin eden Rus şirket Trading House Sins Avia’ya uygulanan yaptırımları kaldırdı.


Geçtiğimiz günlerde ABD’nin, Rusya’da faaliyet gösteren Pegas Touristik’e ait Nordwind Havayollarına uygulanan yaptırımları kaldırmasının ardından bir yaptırım kaldırma haberi de İngiltere’den geldi.

GazetemRu’nun aktardığına göre, İngiliz hükümeti, hava yolu şirketleri için uçak parçaları tedarik eden Rus şirketi Trading House Sins Avia’ya daha önce uygulanan yaptırımların kaldırıldığını bildirdi.

Belgede, şirketin yaptırımlar listesinden çıkarıldığı ve varlıklarının dondurulmayacağı kaydedildi.

Şirket, Şubat 2021 askeri darbesinden sonra Myanmar ordusuna uçak parçaları ve bakım hizmeti verdiği iddiasıyla Haziran 2022’de yaptırıma tabi tutulmuştu.

Trading House Sins Avia ile birlikte Horizont JSC ve Ural Airlines da yaptırım listesine alınmıştı.

İngiltere hükümeti, haziran ayında yaptığı açıklamada, bir dizi yeni kararla Rusya’ya uygulanan yaptırımların Ukrayna’nın tüm zararı karşılanana kadar devam edeceğini bildirmişti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Londra’da çarşamba düzenlenecek Uluslararası Ukrayna İyileştirme Konferansı öncesi Rusya’ya yönelik yaptırımlara ilişkin yeni kararların alındığı belirtildi.

Bu kapsamda yaptırıma tabi kişi ve kurumlara İngiltere’deki mal varlıklarını kamuya açıklama zorunluluğunun getirildiği anlatılan açıklamada, buna yaptırımlara tabi İngilizlerin de dahil edildiği bildirildi.

Açıklamada Rusya Merkez Bankası, Maliye Bakanlığı ve Ulusal Varlık Fonu adına İngiltere’de varlık bulunduranlara bunları kamuya açıklama zorunluluğu getirilmesi üzerine ülkede yasa çalışmalarının yapıldığı da hatırlatıldı.

Bakanlığın açıklamasında yeni kararlarla Rusya-Ukrayna Savaşı’nın ardından uygulanmaya başlanan yaptırımların, Ukrayna’nın zararı karşılanana kadar yürürlükte kalacağı bilgisi de yer aldı.



Bu Haber 06.07.2023 - 08:27:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.